"Akár még kritikus is lehetek" - ifjabb Vidnyánszky Attila válaszolt

Idén a legígéretesebb pályakezdőnek jelölték a kritikusok ifjabb Vidnyánszky Attilát. Ennek kapcsán kérdezte a Revizor.

A kérdésre, a neve átok, vagy áldás, úgy felelt: “Ha van egy előadás, akkor tudom, hogy engem másképpen fognak nézni, és jobban kell bizonyítanom. Amikor először szembesültem ezzel a dologgal, akkor tudtam, hogy ez nehéz lesz. (…) Sokkal többet kell bizonyítanom, sokkal jobban kell dolgoznom azért, hogy kibújjak a név alól” – fogalmazott ifjabb Vidnyányszky Attila.

 

attila

 

A jelölés kapcsán elmondta: “Természetesen nagyon jól esik, nagyon nagy megtiszteltetés! Nagyon nagy öröm, ha az ember bárhonnan is visszajelzést kap a munkájáról! Azonban ha őszinte akarok lenni, kettős érzésem van ezzel kapcsolatban. (…) Nagyon sok embertől tanultam/tanulok, elsősorban édesapámtól és a beregszászi társulattól. Négy éves voltam, mikor először színpadra léptem velük, és volt szerencsém olyan színészek között felnőni, mint Szűcs Nelli, Trill Zsolt, Rácz József, és még sorolhatnám. Zavarba ejtett az, hogy azok, akikre én felnézek - például Trill Zsolt - 1993 óta csak egyszer volt jelölve a díjra” – nyilatkozta ifjabb Vidnyányszky Attila.

 

“Felkerültem Pestre, lényegében most kezdődik a pályafutásom, de már sokszor megbélyegeztek, vagy próbáltak provokálni, hogy kiderüljön, melyik oldalra állok. Nagyon igyekszem tisztességesen helytállni ezekben a helyzetekben” – tette hozzá.

 

A kérdésre, mik a jövőbeni tervei, úgy válaszolt: “Jövőre a Nemzetiben fogok dolgozni Rizsakov Éjjeli menedékhelyében, felújítjuk a Vízkeresztet a Pestiben, az egyetemen továbbra is játsszuk a Vérnászt, a Diótörőt, a Három nővért és a Hamletet. És van egy dédelgetett álmom: én rendezőnek készültem, és amikor Marton László tanár úr felvett színész szakra, megengedte, hogy ötödévben rendezzek. Így hát, ha minden jól megy, az Athéni Timont fogom rendezni az egyetemen, sok osztálytársam és az osztályfőnökünk, Hegedűs D. Géza tanár úr is benne lesz. (…) Nagy tervem az, hogy elutazzak valahova kicsit világot látni, más színházakat is megismerni. Szeretnék Beregszászban is dolgozni, és azokkal is, akiket itt, az egyetemen ismertem meg. Rengeteg van, nagyon nehéz bármit is kiemelni. Húsz éves vagyok, akár egy másik egyetemet is elvégezhetek. Akár még kritikus is lehetek”.

 

Arról, hogy milyen szerepet vállalt Goda Krisztina Veszettek című filmjében, mit gondol a kritikáról, a Nemzeti Színházról a Revizoron olvashat.

 

süti beállítások módosítása