Huszti Pétert is elismerték - Átadták az augusztus 20-i állami kitüntetéseket

Személyes példaképekre van szükségünk - mondta Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, aki hétfőn Budapesten állami kitüntetéseket adott át az augusztus 20-i nemzeti ünnep alkalmából.

A kitüntetetteket méltatva Balog Zoltán hangsúlyozta: ők Magyarország "hozzáadott értéke", az az emberi plusz, amely képes pótolni a hiányzó nyersanyagot, tőkét, infrastruktúrát, nemzetközi szövetségeseket, vagy megsokszorozni azok hatékonyságát.

 

Mint hozzátette, vannak történelmi példaképek, de akadnak példaképek a mindennapi életben is, ilyenek a kitüntetettek is.
Balog Zoltán emlékeztetett Szent István példájára, akinek "életműve az elhivatott és elkötelezett ember életműve, titka a személyiség és az alkotás egysége".  Amit az országnak akart, a keresztény hitet, azt saját, személyes útjának is választotta - szólt az államalapító király példájáról.


"Ha hiszünk abban, amit csinálunk, akkor magunkkal tudunk ragadni mást is, közösséget építünk" - mondta a miniszter, aki a példaképek, illetve a saját vezetőinkbe vetett bizalom fontosságáról is beszélt, a kitüntetetteket Szent István hétköznapi örököseinek nevezve.


A Pesti Vigadóban megtartott ünnepségen több mint százan - köztük művészek, tanárok, orvosok, sportolók, tudósok, újságírók - vehették át a Magyar Érdemrend közép-, tiszti- és lovagkeresztjeit, valamint Magyar Arany, Ezüst és Bronz Érdemkereszteket.
    

Balog Zoltán Hoppál Péter kulturális államtitkárral együtt átadta a Bessenyei György-, a Népművészet Ifjú Mestere, a Móra Ferenc-, a Pauler Gyula-, valamint a Szinnyei József-díjakat is.

 

 

husztipeter

 

Kiemelkedő munkájuk elismeréseként a következő színházművészek, színházi szakemberek kaptak állami elismerést augusztus 20. alkalmából:

 

Magyar Érdemrend Középkeresztje – Huszti Péter színművész

 

Magyar Érdemrend Középkeresztje – Kaszás Ildikó, balettmester, érdemes művész

 

Magyar Érdemrend Tisztikereszt - Kovács Lajos színművész

 

Magyar Érdemrend Lovagkereszt – Gyüdi Sándor, a Szegedi Nemzeti Színház főigazgatója

 

Magyar Arany Érdemkereszt – Ba Éva, a Kecskeméti Katona József Színház súgója

 

Magyar Bronz Érdemkereszt – Látó Richárd, a Kecskeméti Katona József Színház zenei asszisztense

 

 

Sok szeretettel gratulálunk a kitüntetetteknek!

 

süti beállítások módosítása