Szép estéket, Debrecen! - Évadnyitó gála a Csokonaiban

A Csokonai Nemzeti Színház augusztus 29-én ismét megrendezi a Szép estéket, Debrecen! című évadnyitó gálát.

 

A Csokonai Színház ajánlója:

 

Az operairodalom egyik ikonikus slágerét, Figaro belépőjét Haja Zsolt, a Magyar Állami Operaház énekese adja majd elő. A debreceni származású művész nyáron vette feleségül a Csokonai Színház énekkarának tagját, Rendes Ágnest. A friss házasok éneklik majd Figaro és Rosina duettjét. 

 

Bizonyára az évad egyik legnépszerűbb előadása lesz Kálmán Imre operettje, a Marica grófnő. A gálán az Operettszínházban rendszeresen szereplő primadonna, Bordás Barbara adja elő Marica belépőjét.


Szirtes Edina Mókus, a magyar a world-zenei színtér egyik legrendhagyóbb figurája szerezte a Dühös lovag zenéjét. Az ifjúsági darabot Lackfi János írta a Csokonai Színház felkérésére. A gálán az előadás zenei anyagából hangzik el egy rövid részlet.

 

debrecen

Fotó: magyarteatrum.hu


Bodnár Vivient a Valahol Európában Évájaként ismerhette meg a debreceni közönség. A 2014/15-ös évadban Pesti-Nagy Kati családi musicaljének kígyókirálylánya szerepében bűvöli majd el a közönséget. A Tűzről pattant Tündérországból játszott részletben Kocsák Tibor zeneszerző, zongoraművész kíséri majd. Tordai Zoltán prímás és zenekara valamint az Áspis Project énekesei jazz-folk variációkkal színesítik a zenei programot.

 

Az esten megismerkedhetnek a színház új társulati tagjaival is: Szakács Hajnalkával, Sárközi-Nagy Ilonával, Pál Hunorral és Papp Istvánnal. A frissen szerződtetett tagok József Attila, Madách Imre, Tolnai Ottó és Kai Hensel műveivel mutatkoznak be, de több meglepetésvendégre is számíthat a közönség.


Szeptember 26-án lesz a bemutatója az Istent a falra festeni című „kocsmadrámának”. Mészáros Tibor színművész ezúttal rendezői-írói oldalát mutatja meg a Tar Sándor: A mi utcánk című regénye alapján készült darabban. Miután ez lesz első premier és a próbák már júniusban elkezdődtek, bepillanthatunk a falu legszélső utcájának életébe. A főbb szerepekben Ráckevei Annát, Varga Klárit és Bakota Árpádot láthatják majd.


Előreláthatólag az irodalmi estek egyik legnagyobb sikere a Szent István király intelmei Imre hercegnek című előadás lesz. A népszerű cimbalomművész, Lukács Miklós és Újhelyi Kinga színművész a sikeres Múzsák sorozat decemberi előadásából hoz részleteket.

 

A jó hangulatról és a baráti beszélgetésekről az est házigazdái, Varga Klári és Vranyecz Artúr színművészek gondoskodnak. A rendező Gemza Péter, a Kodály Filharmonikusokat Somogyi-Tóth Dániel vezényli. 

 

SZÉP ESTÉKET, DEBRECEN! − zenés, beszélgetős évadnyitó gála

2014. augusztus 29., péntek 19 óra – Csokonai Színház Nagyszínpad

 

süti beállítások módosítása