Kapunyitó napot tart a Vojtina

A Vojtina Bábszínház augusztus 31-én 10 órától 13.30-ig kapunyitó napot tart a debreceni Nagytemplom mögötti Emlékkertben, ahol bábelőadásokkal és interaktív programokkal várják a kicsiket és nagyokat.

A nap eseményei:

 

10.00-10.15 Gólyalábas hívogató – Kapunyitó ceremónia az ORT-IKI-vel

 

10.15-11.00 Vitéz László és Vas Juliska – vásári bábjáték Fabók Mancsi Bábszínházának előadásában

 

fabok mancsi vitez

 

Ismeritek-e Vitéz Lászlót? S az ő csuda egy beszédét? Láttátok- e, mint küzd nagymamucikája báli legyezőjével sok gonoszok ellen? S ha hallottatok is őróla, ismeritek-e Vas Juliskát? Tudjátok-e mint aprít pokolfiakat seperűjével, s puszta két kezével? S láttatok-e már igaz, szép szerelmet? Hát jertek, serkenjetek! Tekintsétek Őket, kiknek félelme nincsen, s kiknek ölelése Halált is legyőz!

 

11.00-12.45   

 - Vitéz László próbatételek

 - Ördögtanoda

 - Játékos évadízelítők a 2014/2015-ös évad kínálatából

 - Szilágyi Barnabás Vitéz László játéka  

 - Ügyes kezek – bábkészítés

 - Babusgató játékszőnyeg

 
vojtina kapunyito

 

12.45-13.30 Törökvész Vitéz, avagy Vitéz László és a törökök – vásári bábjáték Fekete Dávid előadásában

 

Réges régen, hajdanában, mikoron még a török uraskodott a kicsi Magyarországon, élt egy legény, kit csak úgy emlegettek, hogy a Törökvész Vitéz. Bizony még az öreg ördög is kéthetes búskomorságba esett, ha meglátta vitézünk piros sipkás kobakját dalolva közeledni. Mert jaj volt annak, aki valamely gonosz fondorlat elkövetésén mesterkedve találkozott az igazságosság hétmázsás pofonjaival. Tréfás történet, melyben minden és mindenki a helyére kerül, no meg kiderül, hogy mióta tud a magyar nyugodtan aludni...

 

 

Írta, rendezte és játssza: Fekete Dávid
A bábokat tervezte: Majoros Gyula

 

süti beállítások módosítása