Pontius Pilatus - Díjnyertes ukrán előadás érkezik Szarvasra

Augusztus 29-én a Szarvasi Vízi Színházban lesz látható a Bulgakov A Mester és Margarita című regénye alapján készült darab az ukrán Mikula Kulisa Színház előadásában.

Bulgakov Pontius Pilatus című orosz nyelvű fesztiváldíjas színdarabját, mely a szerző A Mester és Margarita című regényéből készült, a khersoni (ukrán) Mikula Kulisa Színház mutatja be augusztus 29-én, 19.30-tól  a Szarvasi Vízi Színházban. Az előadást angol és magyar feliratozással lehet megtekinteni. 

 

pontius2

 

A Mester és Margarita nemcsak a 20. századi orosz, hanem egyben az egyetemes irodalom egyik csúcsa; sokrétegű és megjelenése óta sokféleképpen értelmezett alkotás, amelyben sok műfaj és stílus keveredik, s ennek ellenére mégis többé-kevésbé egységes egészet alkot. Már a megjelenése sem volt zökkenőmentes: csak a perifériára szorított szerző halála után negyedszázaddal, 1966-67-ben láthatott napvilágot; azóta viszont az egyik legtöbbet olvasott és elemzett irodalmi mű – csak a legnagyobbakkal mérhető, valódi klasszikus alkotás, amelyet filmen és színházban is számtalanszor feldolgoztak. Rejtélyes a története is: a több szálon futó cselekménysor hol a Bulgakov korabeli Moszkvába, hol Jézus és Poncius Pilátus bibliai Júdeájába repít, finoman összemosva a nagyon is valóságos, hétköznapi eseményeket a mitikus legendákkal.

 

pontius

 

Zseniális szatíra és filozofikus mű Bulgakové. A XX. század egyik csúcsteljesítménye, benne foglaltatik kétezer év. A Mikula Kulisa Színház Pilátus és Jézus történetének egyéni értelmezésű feldolgozásával várja az érdeklődőket a Szarvasi Vízi Színházban.

 

süti beállítások módosítása