"Dráma van" - Beszélgetés a Mohácsi testvérekkel az Átriumban

A Magyar Dráma Napján két programmal is vár az Átrium.

Szeptember 21-én, 18 órakor az Átrium Galériáján Mohácsi András nyitja meg a Magyar Írók Portréit - Rick Zsófi fotókiállítását. Utána a színpadon Csáki Judit beszélget Mohácsi Jánossal és Mohácsi Istvánnal, a zenéről a Szakértők zenekar gondoskodik.

 

A kiállítóról - Rick Zsófiról

 

Rick Zsófi 2004 óta dolgozik a színházi szakmában. Újságíróként kezdte, szerkesztett tévéműsort, weblapot, rádióműsort, majd beszivárgott mindennapjaiba a fotózás és a videózás, amik szép lassan át is vették a főszerepet az életében.

 

rickzsofi

 

Gyakran kérik fel színházak, alapítványok, hogy készítsen előadásaikról, programjaikról werkfilmet, szpotot, képes beszámolót. A színészek is szívesen látják a próbákon, nem zavarja őket, mert alkotótársként néznek rá, örömmel dolgoznak vele. Zsófi tudja, mit jelent egy próba és a színpad, hisz az egyre elismertebb Hanem Zenekar hegedűse, énekese is.
Az alkotókkal lévő közeli barátsága, jó kapcsolata - a tehetsége mellett- segítette abban, hogy különleges portrék születhessenek a magyar írókról.

 

"Zsófi munkássága nélkülözhetetlen kortárs dokumentum, ahol a művészeté a főszerep" - így ajánlja az Átrium a Magyar Írók Portréi című kiállítást, amely megtekinthető 2014. szeptember 21. és október 20. között az Átrium Galérián.

 

 

DRÁMA VAN. - Mohácsiékkal mindent el lehet adni?

 

Akikkel Csáki Judit beszélget: Mohácsi István és Mohácsi János.

Közreműködik a Szakértők Zenekar.

 

Az Átrium válasza a Magyar Dráma Napjára.

 

Két testvér és a főnök, Csáki Judit. Élő zenével: a száztagú Kovács Márton.

És minden, amit el tudsz képzelni. El tudsz képzelni mindent?

"Nehogy belerondítsatok nekem, mert nem bírom a kritikát meg a kritikusokat!"

 

dramavan

 

A Szakértők zenekarról:

 

A Szakértők éppen tizenegy éve zavarják puszta jószándékból a Mohácsi János rendezte színielőadások békés hömpölygését. Istentől elrugaszkodott hangszereikkel (hupák és bandája!), az azokból kicsikart hangokkal a kora kréta korban a kaposvári Csiky Gergely Színház elkopott deszkáiról (Megbombáztuk Kaposvárt, Csak egy szög, 5606 – Őrült lélek, vert hadak), a késő oligocénben pedig a budapesti Nemzeti Színház elsüllyedt színpadáról (Sárga liliom, Ördögök, Egyszer élünk) nem hagytak nyugtot sem a játszani próbáló színészeknek, sem a szunyókálni vágyó közönségnek.

 

kovacs marci

 

Kovács Márton Mohácsi János állandó zeneszerzője. Ascher Tamással is több darabot jegyez. Atyai unokanagybátyja, Pilinszky János versei alapján készült Urbi et orbi című operáját 2014-ben a HOPPart Társulat állította színpadra Rusznyák Gábor rendezésében. A Szakértők zenekar – tagjai közt több ismert színésszel – önálló koncerteket is adnak. Az idei Pécsi Országos Színházi Fesztiválon (POSZT) az Örkény Színház Mohácsi rendezte Képzelt beteg-előadása kapcsán ismét elnyerte a legjobb színpadi zenéért járó díjat.

 

Az est időpontja:

2014. szeptember 21. 19:00
 

 

süti beállítások módosítása