PROGRESS® - Újjászületik a nagy multú kazincbarcikai amatőrszínházi fesztivál

A Magyar Szín-Játékos Szövetség közleménye.

szinjatekos

 

Ifj. Horváth István Nemzeti és Nemzetközi Amatőrszínházi Fesztivál

Pápa

2015

 

A hétvégén szakmai előkészítő konferencia zajlott Pápán melynek témája a negyven év után sajnálatosan megszakadt, nagy múltú, kazincbarcikai amatőrszínházi fesztivál lehetséges folytatása, megújítása volt. A Magyar Szín-Játékos Szövetség elnöksége rendkívül fontosnak tartván, hogy a magyar (és nemzetközi) amatőrszínjátszás e csúcsfesztivál sorozata folytatódjék, jutott el Pápára, ahol örömmel fogadták a kezdeményezést.

 

A konzultáción, a Szövetség Elnöksége, tanácsadói és a Magyar Drámapedagógiai Társaság elnöke mellett, jelen volt Beke Márton az EMMI Közművelődési Főosztály vezetője, Unger Tamás alpolgármester, Dr.Baloghné Uracs Marianna a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ igazgatója, Komáromi Sándor, a helyi Teleszterion Színházi Műhely vezetője, valamint a környék legfontosabb amatőrszínházi műhelyeinek (Soltis Színház - Celldömölk, NGMK – Vasvár, RÉV Színház – Győr) képviselői. A konferencia és a projekt nemzetközi fontosságát felismerve, szombat délután - a helyszínek bejárása közben - csatlakozott a programhoz és szólt a résztvevőkhöz Joseph Hollos, az amatőrszínházi világszövetség (AITA/IATA) elnökségi tagja, a Közép-európai Tagozat (CEC) elnöke.

 

Vasárnap délelőtt konkrétan is körvonalazódott a fesztivál „brand”-je, filozófiája, profilja és a neve is (lásd, cím). A PROGRESS® Ifj. Horváth István Nemzeti és Nemzetközi Amatőrszínházi Fesztivál művészeti vezetője Komáromi Sándor, aki felelős a művészeti arculatért és a programért (ebben segítője, javaslattevője az MSz-JSz elnöksége, szakemberei), a fesztivál operatív igazgatója pedig Dr.Baloghné Uracs Marianna, a JMSZK igazgatója lesz.

 

A jelenlévők egyetértettek abban, hogy a PROGRESS® csak akkor tudja betölteni hivatását, ha névválasztásban is jelzett szándékkal együtt, szerves részévé tud válni Pápa kulturális-közösségi életének, ha abban a helyi és környékbeli alkotó közösségek is fontos szerephez jutnak.

 

 

Regős János
elnök

Magyar Szín-Játékos Szövetség

 

 

süti beállítások módosítása