Jordán Tamás és Molnár Piroska együtt játszik Szombathelyen

Szeptember 6-án Jordán Tamás és Molnár Piroska szereplésével tekinthető meg Jerome Kilty darabja a Weöres Sándor Színházban.

 

Röviden a darabról:

 

Bernard Shaw, a drámaíró-fenegyerek negyven éven át - 1899-től 1939-ig -, levelezett az ünnepelt színésznővel, Mrs. Patrick Campbell-lel, aki a Pygmalion ősbemutatóján Elizát játszotta. Kettejük levelezését dolgozta föl Jerome Kilty amerikai színész ebben a közkedvelt kétszemélyes „levéldrámában". Shaw és Stella sohasem lettek szeretők, talán nem is akarták, talán elmulasztották a pillanatot. Akkor mi ez a különös, negyven éven át tartó viszony? Plátói szerelem? Barátság? Véd- és dacszövetség? A művet magyarul is többször előadták „Kedves Hazug" címmel, most Nádasdy Ádám új fordításában kerül színre.

 

EDV 0390

 

Jordán Tamás az előadásról:

 

"Gerome Kilty darabját Kedves hazug címen nagy sikerrel játszotta annak idején Mensáros László és Tolnay Klári. Arra gondoltunk Valló Péterrel, hogy ez épp a Rózsavölgyibe való anyag. Nádasdy Ádámmal rögtön le is fordíttatta Péter. Eredetileg kollégámmal, Kiss Marival játszottuk volna, akivel remekül tudunk együtt dolgoz ni,de épp egy szombathelyi munka, a Máli néni miatt kénytelen volt ezt lemondani. Akkor leültünk a Vallóval, és törtük a fejünket, ki legyen. Hamar fölmerült Molnár Piroska neve, akivel - nyilván sokan tudják - én több mint egy évtizeden keresztül játszottam együtt Kaposváron, és most az Örkény Színházban, a Macskajátékban is együtt játszunk. Rengetegszer volt partnerem, szeretőm, feleségem, jó vele együtt lenni, próbálni, tehát számomra, a helyszínen túl, a rendező Valló Péter személye mellett a Piroskával való játék lehetőség ennek a produkciónak a vonzereje."

 

EDV 0255

 

 

JEROME KILTY: TISZTELT HAZUDOZÓ!

A Városi Színház vendégjátéka

- életrajz két felvonásban –

 

Bernard Shaw    Jordán Tamás

Stella P. Campbell   Molnár Piroska

 

Jelmez: Cselényi Nóra

Fordította: Nádasdy Ádám

Rendező: Valló Péter

 

Időpont: 2014. szeptember 6. (szombat) 16 és 19 óra

Helyszín: Weöres Sándor Színház, Márkus Emília terem

Jegyár: 3.000 Ft

 

süti beállítások módosítása