Megnyílt a SzínházPONT!

A 3. alkalommal megrendezendő Színházak Éjszakáján a karszalag megvásárlásával a nézők nemcsak a résztvevő színházakba látogathatnak el, hanem az újonnan létesült SzínházPONT-ba is. 

Komáromi György, a Színházak Éjszakájának projektvezetője az esemény keddi budapesti sajtótájékoztatóján elmondta, hogy idén először fesztiválközpontot nyitottak: szeptember 2. és 20. között várja az érdeklődőket a SzínházPONT az Erzsébet híd pesti hídfőjénél lévő Szabadsajtó út 5. szám alatt, az egykori Budapest Galéria helyén.

 

Herner Dániel,SzínházPONT programigazgatója beszámolt arról, hogy a fesztiválközpontban az érdeklődők információt kaphatnak a rendezvényről, megvásárolhatják a karszalagot, de a színházak előadásaira is jegyet válthatnak. A SzínházPONT emellett kiállítással, workshopokkal, vetítésekkel, irodalmi estekkel, színházi beszélgetésekkel is várja a közönséget.

 

14


Herner Dániel az MTI kérdésére elmondta: mostanáig, a kampány indulásáig 3270 karszalag fogyott el elővételben. Óvatos becslés szerint a szervezők 10 ezer résztvevőre számítanak.


Komáromi György az MTI-nek nyilatkozva kiemelte, hogy a Színházak éjszakája egyszerre kínál spontán és tervezhető programokat, és vannak olyan események is, amelyekre előzetesen regisztrálni kell.

 

A Színházak Éjszakáján részt vesz az Átrium Film-Színház, a Bárka Színház, a Bethlen Téri Színház, a Budapest Bábszínház, a Budapesti Operettszínház, a Centrál Színház, a Dumaszínház, a Játékszín, a Jurányi Inkubátorház, a Karinthy Színház, a Katona József Színház, a Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház, a Magyar Színház, a MU Színház, a Nemzeti Színház, a Magyar Állami Operaház, az Örkény István Színház, a Pinceszínház, a Radnóti Miklós Színház, a Rózsavölgyi Szalon, a Stúdió K Színház, a Színház- és Filmművészeti Egyetem (Ódry Színpad), a Szkéné Színház, a Thália Színház, a Trafó Kortárs Művészetek Háza, az Újszínház és a Vígszínház.

 

A rendezvény programja a www.szinhazakejszakaja.hu oldalon olvasható.

 

SzínházPONT programja itt elérhető.

 

A sajtótájékoztatóról képekben:

 

1

1. Zsoldos Dávid, a Librimédia vezetője és Herner Dániel, a SzínházPONT programigazgatója

 

20

2.

 

19

3. Gricz István, Elek Ferenc és Erős Balázs, a MU Színház igazgatója

 

15

4.

 

18

5. Marton László, Csányi Sándor

 

13

6. Ruszina Szabolcs, Megyes Melinda, Hoffer Károly

 

12

7. Komáromi György, Zsoldos Dávid, Herner Dániel

 

11

8.

 

3

9.

 

2

10.

 

További fényképeket itt talál.

foto.szinhaz.hu

 

Színház.hu

 

 

süti beállítások módosítása