Hétpróba a bérletekért - Nyílt nap a veszprémi színházban

A Veszprémi Petőfi Színház nagyszabású nyílt napot rendez szeptember 14-én (vasárnap) délután három órától este hat óráig a teátrum épületében.

 

A sok meglepetést tartogató rendezvényen a közönség részt vehet a Hétpróba a bérletekért című vetélkedőn és megtekintheti a nyári színházi tábor záróelőadását, a Csalókavilágot.

 

A szórakoztató, vidám erőpróba tavaly nagy közönségsikerrel ért véget, ezért idén is megrendezi azt a teátrum. A vetélkedő keretében színházi szakmákkal kapcsolatos feladatokat kell megoldaniuk a jelentkezőknek. A szervezők külön pályát jelölnek ki a gyerekeknek és felnőtteknek. A Hétpróba közben a versenyzők megismerkedhetnek a kulisszák mögötti világgal és a színházi szakmákkal.

 

petofi

Fotó: vehir.hu

 

Többek között betekintést nyerhetnek a díszletállítás fortélyaiba, kipróbálhatják mennyire képesek a színházi gyorsöltözésre, meg kell oldaniuk világítással és kellékezéssel kapcsolatos feladatokat, és a színészek irányítása mellett táncos, énekes és verses feladványok várják őket. A legjobb hétpróbázók megnyerhetik az egész évadra szóló színházi bérletüket, és azokat is nagyon kedvezményes bérletárak várják, akik ezen a napon szeretnék biztosítani a helyüket a nézőtéren.

 

A vetélkedőre délután három órakor lehet jelentkezni a színház előcsarnokában, amikor is megkezdődik a Csalókavilág című produkció.

 

A veszprémi színház nyári színházi táborának záróelőadását Máté P. Gábor színművész Weöres Sándor Csalóka Péter című bábjátéka alapján állította össze. Így született meg a Csalókavilág című produkció Romhányi József verseivel, zenei részekkel kiegészülve.

 

A darabot Szeles József, a tábor ötletgazdája és Tóth Loon művész-tanár állította színpadra harminc gyermek részvételével.

 

Forrás: Veszprémi Petőfi Színház

 

süti beállítások módosítása