Hat nagyszínpadi bemutatóval vár a Vörösmarty Színház

Gondolatgazdag és szórakoztató lesz az új évad a székesfehérvári Vörösmarty Színházban, amelynek társulata hat nagyszínpadi bemutatóra készül - mondta Szikora János igazgató a teátrum pénteki évadnyitó társulati ülésén.

A színház a 2014/15-ös évadban színpadra állítja a 3:1 a szerelem javára című zenés vígjátékot, az Őfelsége komédiását, A padlást, a Hamletet, a Gulag című táncjátékot, valamint az Amadeus című színművet is.


Szikora János hangsúlyozta: különleges évad előtt állnak, mivel 2015-ben lesz 20 éve, hogy önálló társulattal rendelkezik Székesfehérvár. A direktor jelezte, hogy méltó módon ünneplik meg a jubileumot.


Az igazgató szerint az évad üzenete "az élet nagyszerűsége". Mint fogalmazott: "megmutatjuk az embert esendőségében, gazdagságában, szépségében és rútságában, amivel a közönség lelkét is felemeljük".

 

vorosmarty szinhaz

Fotó: vorosmartyszinhaz.hu


Az évadnyitón adta át Cser-Palkovics András polgármester az önkormányzat által alapított Pro Theatro Civitatis Albae Regalis díjat Kozáry Ferencnek, aki 1999-ben szerződött a Vörösmarty Színházhoz. A városvezető szerint olyan ember kapta az elismerést, aki megszemélyesíti mindazt, amit elvárnak a színháztól és annak színészeitől.


A polgármester az önálló társulat 20. évadának apropóján az önkormányzat polgári elismerő érmét adta át Závodszky Noéminek, aki egyedüli színészként a kezdetek óta tagja a társulatnak.


A rendezvényen kiosztott sajtóanyag szerint betegségéből felépülve újra rendez és játszik Cserhalmi György. Reginald Rose bűnügyi játékát, a Tizenkét dühös embert állítja színpadra és az Őfelsége komédiása című előadásban XIV. Lajos szerepét alakítja majd.


A társulattól Szalay Marianna távozott, érkezett Ostorházi Bernadett, aki az elmúlt évadban gyakorlati évét töltötte a teátrumban és több darabban is szerepelt.


A 2014/2015-ös évadban a Vörösmarty Színház hat kisszínpadi bemutatót is tart: a Kozák András Stúdióban A félkegyelmű és a Tizenkét dühös ember, míg a Pelikán Kamaraszínházban az Edith és Marlene, a Momo, A három kismalac, valamint a Versengő Zenebónia kerül színpadra.


Az évad első nagyszínpadi premierjét október 4-én tartják. A 3:1 a szerelem javára című zenés vígjátékot Bagó Bertalan állítja színpadra.

 

Forrás: MTI

 

süti beállítások módosítása