Hétfő este Willany Leó a SzínházPONT-ban!

A Színházak Éjszakájának fesztiválközpontjában szeptember 9-én Grecsó Zoltán improvizációs táncszínháza látható. A SzínházPONT Színházak Éjszakája karszalaggal, vagy a résztvevő teátrumok bármelyikébe szóló érvényes színházjeggyel ingyenesen látogatható.

 

A SzínházPONT hétfői programja:

 

 

17:00 - 18:30 Nyílt táncóra Grecsó Zolival
19:00 - 20:30 Willany Leó - improvizációs táncszínház

 

A további műsor itt található.

 

Cím: 1056 Budapest Szabad sajtó út 5. (Az egykori Budapest Galéria helyén)

 

willany leo

 

Grecsó Zoltán a Willany Leóról:

 

 

A Willany Leó Improvizációs Táncszínház 2008 júniusában jött létre a Tűzraktér alkotóközpontjában. A kezdetben Grecsó-estnek becézett összejövetelek célja az volt, hogy megfejtsük, elsődlegesen magunk számára, hogy hol kezdődik és hol ér véget a művészet, mit nevezhetünk már annak, és mi az, amit még nem. Négy ével előtte fektettük le a Willany Leó Imrovizációs Műhely megalapításának gondolatait, amelyek közé az tartozik, hogy a Willany Leó Táncszínházban nem számít a hovatartozás, az alkotói hitvallások mássága. Befogadunk balett művészt és kortárs táncost, kezdőt és gyakorlott táncost egyaránt. Járva ezen az úton több mint kétszáz ingyenesen látogatható improvizációs estet vezényeltünk le, amelyet megközelítőlegesen nyolcezer szempár láthatott.

 

Mint minden sikertörténetben, ebben is jön az a rész, hogy a csúcson kényszerültünk abba hagyni, amit elkezdtünk. Ironikusan pont akkor, amikor Filep Ákos igazgató azt rótta fel hibaként, hogy túlságosan ragaszkodok az alacsony befogadói nézőszám megtartásával a családias légkörhöz és sokkal inkább tágítanunk kellene a befogadói spektrumot egy nagyobb teremmel. A fellépők száma rendszerint több mint tizenöt fő volt, akiknek a gázsija meglehetősen elaprózódott, amely a kezdetektől fogva mindkét fél részéről barátinak mondható 30.000 Ft volt. Így esett tehát, hogy 8000 szempár, 150 fellépő és 6000000 Ft után a Gödörből váratlanul Akvárium lett és hontalan lett mindenki és minden. Elvesztettük a helyünket, a nézőinket, de még a szerdákat is.

 

Utólag már azonban, nem is kellett olyan sokat várni arra, hogy újra azokká lehessünk, akik voltunk. Február végén szűntünk meg egy frekventált szórakozóhely népszerű táncszínháza lenni, de decembertől kezdve újra minden szerdán várható a Willany Leó Improvizációs Műhely programja, amelyet a Gondozó Színháznak köszönhetünk, ők segítettek, hogy visszarázódjunk a kicsit az elhúzódó szerda estékbe: a szárnyait most próbálgató befogadó színházban novembertől kéthetente lépünk majd fel.

 

 

 

süti beállítások módosítása