Ötvös András monodrámája a Jurányiban debütál

Az Orlai Produkciós Iroda és a FÜGE szeptember 19-én mutatja be a Jurányi Inkubátorházban Gerlóczy Márton A csemegepultos naplója című regényének színpadi változatát, Ötvös András előadásában, Göttinger Pál rendezésében.

„A lókolbászok akarták így. A lejárt májasok. A kolozsvárik. Ők mentettek meg, hogy újra embernek érezhessem magam.”

 

A fiatal pesti író egy szép napon két dolgot határoz el: hogy egyedülálló lesz, és hogy csemegepultos lesz. Hogy színt vigyen az életébe. Beleveti magát Budapest – és a Vásárcsarnok – sűrűjébe. Egy darabig minden jól alakul…

 

csemege4

Fotó: Takács Attila

 

Gerlóczy Márton személyes ihletésű történetét Göttinger Pál monodráma formájában állította színpadra. A szövegkönyvet Lőkös Ildikó és Göttinger Pál készítette. Az előadást a nyár folyamán már láthatta a közönség Balatonfüreden, Szegeden és az Ördögkatlan Fesztiválon. A 24. Szabad Színházak Nemzetközi Találkozóján Ötvös András elnyerte a legjobb színészi alakítás díját, a Thealter-angyalt.

 

Videó: Tiszeker Dániel

 

“Ötvös önfeledten pultos; kezében életre kelnek a kolbászok, párizsik és szalámik, de még a csomagolópapír is: ők a vevők, a főnökség, a borgőzös magánélet. Karakterek jönnek és mennek a színpadon, a pultos srác egyre nehezebben bírja, majd teljesen elszabadul a pokol és az indokoltnál előbb (vagy később?) belefásul az egészbe” – olvasható a dívány.hu cikkében.

 

csemegepultos

 

Göttinger Pál rendező így vélekedik a darabról és a főszereplőről: “Rendkívül izgalmas olyan színészt nézni, akinek minden másodperce közlés. Nincs partnere, ezért az egész közönség az ő játékára tapad rá. Ötvös András maximálisan ilyen. Rendkívül gátlástalan színész, az ellenkezőnek a fordítottját is eljátssza. Ha kell, esik, bukik. Minden próbára negyven új ötlettel érkezik.”

 

csemege plakat

Plakát: Csáfordi László

 

 

Gerlóczy Márton:

A csemegepultos naplója

 

Előadja: Ötvös András

 

Színpadra alkalmazta: Lőkös Ildikó és Göttinger Pál

Dramaturg: Lőkös Ildikó

Producer: Orlai Tibor

Produkciós asszisztens: Jánoska Zsuzsa
A rendező munkatársa: Schneider Jankó

 

Rendező: Göttinger Pál

 

Bemutató: 2014. szeptember 19., 20:00, Jurányi Inkubátorház

További előadások: október 3., 4., 21., 20:00

 

süti beállítások módosítása