Gáspár Tibor a Magyar Színházban folytatja

Megtartotta 2014-15-ös évadnyitó társulati ülését a Magyar Színház. Őze Áron beszélt az igazgató pályázatról, a színház következő hónapjairól, és átadták az Agárdy-emlékláncot is.

„Az elkövetkezendő két hétben születik meg a döntés a színház vezetőjének személyéről" - számolt be Őze Áron a Magyar Színház igazgatója a szerdán délelőtt tartott évadnyitó ülésen. Mint az ismeretes, Őze Áron az idei évben ismét beadta pályázatát a Magyar Színház igazgatói állására, a pályázati szakasz a végéhez közeledik, hiszen a pályázatokat leadták, s a bizottsági meghallgatáson is részt vettek már a jelöltek. „Elültettünk egy fát. Ez a fa nem száradt ki, hanem gyökeret eresztett. Most azt várjuk, hogy lombosodjon, s gyümölcsöt teremjen” – utalt a vezető korábbi nyilatkozatára, miszerint a fenntartó minisztérium legalizálja azt a koncepciót, amelyet ő, s a társulat az elmúlt években életre hívott.

 

magyar szinhaz

 

„Szakmai szempontok alapján kinevezett embernek tartom magam, s szakmai kampány folytatok. Ennek része a Csukás István-díj” –folytatta a vezető. A Csukás István nevét viselő díjat augusztus végén alapította a teátrum igazgatója. „Amennyiben továbbra is én vezetem a színházat, el kell mondjam, nagyon kemény négy év vár ránk, hogy még inkább biztonságban tudjam a társulat jövőjét, s a színház működését!” –fejtette ki. A döntés megszületéséig pedig higgadt és felelős munkát kért a társulat tagjaitól.

 

Ezt követően Rácz Boriska Agárdy Gábor özvegye adta át az Agárdy- emlékláncot Holecskó Orsolya művésznőnek. 2006 óta az emlékdíjat évente egyszer, a Pesti Magyar Színház társulatának egy arra érdemes, 40 év alatti tagja kaphatja, akit a társulat művészei titkosan szavaznak meg. A díj, egy Agárdy Gábort ábrázoló, a díjazott nevét is feltüntető egyedi medál, nyaklánccal.

 

A díjátadás után két távozó kolléga Thuróczy Júlia, jelmezkivitelező és Farkas György világosító búcsúját hallgatta meg a társulat, valamint a napokban a Rév Fülöp című készülő előadásának címszereplője, Ágoston Péter mutatkozott be. A társulat idei évben szerződött új tagja Gáspár Tibor.

 

süti beállítások módosítása