Szabó Levente nyerte a Shakespeare 450. borítótervező pályázatát

Véget ért az Akadémiai Kiadó borítótervezési pályázata, amelyet William Shakespeare születésének 450. évfordulója alkalmából hirdettek meg. A zsűri Szabó Levente egyik alkotását találta a legjobbnak.

Az Akadémiai Kiadó egyedi kiadvánnyal készül a drámaíró jubileumára: egy korábban megjelent kötetet, Bill Bryson Shakespeare - Az egész világ színház című könyvét adják ki új borítóval, amelynek megtervezésére pályázatot írtak ki.
    

A megmérettetés a végéhez ért, a szakmai zsűri Szabó Levente egyik pályamunkáját - amelyen piros alapon koponyát tartó kéz látható - találta a legméltóbbnak a költő és íróóriás életművéhez.
    

szabolevente

 

A pályázatra több mint 100 változatos stílusú borítóterv érkezett. A honlapon a közönség is szavazhatott a pályamunkákra, a kiadó Facebook-oldalán pedig bárki hangot adhatott véleményének.
    

A posztok hozzászólói között a kiadó tájékoztatása szerint ki fogják sorsolni az új borítóval elkészült kötetet. A közönségszavazás is lezárult, az eredményt hétfőn hozzák nyilvánosságra.
    

A pályázat díjátadóján a 450 éve született drámaíróra a hazai underground zenei élet képviselőinek közreműködésével emlékeznek. A zenészek Shakespeare szonettjeit erre az alkalomra különböző stílusokban zenésítették meg.
    

Bill Bryson Shakespeare - Az egész világ színház című, Nagy-Britanniában 2008-ban, magyarul 2013-ban megjelent kötetében a szerző évszázados koholmányokat és féligazságokat vizsgál meg, és megpróbálja kideríteni, milyen ember állt a remekművek mögött. Az író végigjárja Shakespeare korának utcáit, bemutatja az Erzsébet-kori Anglia nyüzsgését és életének szereplőit.

 

Forrás: MTI

 

 

süti beállítások módosítása