Bérletet hirdet a Bessenyei Központ - Molnár Piroska is fellép

Változatos műsorral várja az októberben induló évadban közönséget a hódmezővásárhelyi Bessenyei Ferenc Művelődési Központ – közölte Varga Anikó, az intézmény megbízott vezetője pénteken.

Az elmúlt évhez hasonlóan idén is hat előadásból álló bérletet hirdet meg az intézmény. Az elmúlt évad Bessenyei-bérletének népszerűségét jelzi, hogy valamennyi előadás telt házzal zajlott, az esti produkciókra alig lehetett jegyet kapni, mivel a nézőtér csaknem összes helyét a bérletesek foglalták el - mondta a szakember az évad programját ismertető sajtótájékoztatón.


A Bessenyei-bérlet sorozata október 30-án kezdődik és márciusig tart, havonta egy-egy előadással. A nyitódarab Agatha Christie klasszikusa, a Tíz kicsi néger Szirtes Tamás rendező által színpadra alkalmazott változata, az És már senki sem... lesz, olyan szereplőkkel mint Gálvölgyi János, Benedek Miklós, Hajdú Steve, Lévay Viktória, Csonka András vagy Németh Kristóf.

 

bessenyei kozpont

Fotó. Zsitva Tibor/hazai.kozep.bme.hu


Novemberben Moliére klasszikusát, a Képzelt beteget állítja színpadra a budaörsi Latinovits Színház, főszerepben Lukáts Andorral. Karácsony előtt Jókai Anna Fejünk felől a tetőt című színjátékát adja elő Ivancsics Ilona társulata.


Az új év első előadásán a Játékszín látogat Hódmezővásárhelyre Székely Csaba Bányavirág-trilógiájának első részével. 2015-ben bemutatják a Budapesti Operettszínház Amerikai komédia című produkcióját Janza Katával és Dolhai Attilával. Az évadot egy Rózsavölgyi-produkció zárja: a Romance.com az internetes ismerkedés világába vezeti be a nézőket Molnár Piroska és Jordán Tamás tolmácsolásában.


Vágó János, a Péczely Attila Alapfokú Művészetoktatási Intézmény igazgatója a központ zenei kínálatából a közadakozásból vásárolt Steinway zongora bemutatását emelte ki. Szeptember 28-án a hódmezővásárhelyi születésű Hegedűs Endre Kossuth- és Liszt-díjas zongoraművész ad hangversenyt azoknak, akik adományaikkal hozzájárultak a hangszer megvásárlásához.

 

Forrás: MTI

 

 

süti beállítások módosítása