Gazdát keres Törőcsik Mari gyűrűje - Árverés az Átriumban

Az Átrium Film-Színház szeptemberben 20-án, a Színházak Éjszakája egyik programjaként aukciót szervez Király Júlia, a Magyar Nemzeti Bank volt alelnöke vezetésével. Az aukción híres színészek, rendezők és írók – köztük Alföldi Róbert, Börcsök Enikő, Parti Nagy Lajos - „ereklyéit” árverezik el.

 

HeverGabor napszemuveg

 

 

Az Átrium közleménye:

 

A harmadik évadát kezdő Átrium minimális állami támogatás mellett önfenntartó kulturális intézmény, ahol jelen van a színház, a zene, a film- és képzőművészet, valamint a tánc. Hűséges közönsége, majd tízezer fős baráti köre és jegyvásárlói miatt is elköteleződött a minőségnek és az igényes kultúrának. A teljesség igénye nélkül: az Átriumban megy több Alföldi Róbert előadás, az Igenis, miniszterelnök ur, a Vaknyugat és Az Őrült Nők Ketre, a W. úr üzen című Bodzsár Márk-darab Börcsök Enikővel a főszerepben, kifejezetten az Átriumnak írt Parti Nagy Lajos férfi-nő kapcsolatokról szóló dráma az Átriumklorid, melynek öt jelenetét Bíró Kriszta és Hevér Gábor játssza hatalmas bravúrral, de nemsokára itt mutatják be Pintér Béla új előadását, a Bárkibármikort. (Repertoár.)

 

És hogy miért fontos mindez? Mert mindig az az egymillió hiányzik! Ezért a Színházak Éjszakáján nagyszabású aukciót szerveznek az Átrium munkatársai, amelynek bevételét egy új, az idei évadban létrehozott független színházi előadásra és fiatal művészek támogatására fordítják.

 

TorocsikMari gyuruje

 

A tárgyak között lesz Alföldi Róbert dedikált színházi maszkja, amit a Rómeó és Júlia előadásában viselt; Börcsök Enikő saját kezűleg hímzett párnája; Hevér Gábor napszemüvege, felcímkézve, aláírva, Parti Nagy Lajos dedikált könyve; Bánfalvi Eszter bekeretezett fotója Hollósi Frigyessel, ahol a „papa” megható üzenete szerepel; Parti Nóra Desdemona öve, amit még Huszár Zsolt partnereként viselt; Ficza István Szobrocska-díja, amit egy nézőtől kapott, aki személyesen készítette el István számára a „különdíjat, Bodzsár Márk itthon nem fellelhető albumja, ami a 40-es években népszerű film noir-képregények legszebb rajzait tartalmazza; de a felsorolásból nem hagyhatjuk ki a Centrál Színház felajánlását, Törőcsik Mari fagyűrűjét, amit Az egy nyári éj mosolya c. darabban viselt.

 

Alfoldi Maszk Romeo Julia

 

Az első tárgyat személyesen Gergye Krisztián hozza létre - a szemünk láttára.

 

Örülnénk, ha vinné a hírét és Ön is eljönne!

 

Időpont: 2014. szeptember 20. 21 óra, Színházterem. 

 

 

 

süti beállítások módosítása