Rejtő Jenő hősei kelnek életre a soproni nyílt napon

Fazekas Mihály, Petőfi Sándor és Rejtő Jenő hősei is életre kelnek szombaton a Soproni Petőfi Színház nyílt napján, amelyet második alkalommal rendeznek meg a magyar dráma napján. 

 

Varga Róbert elmondta, hogy délelőtt tíz és este tíz óra között a nézők bepillanthatnak a kulisszák mögé, körbejárhatják a színház látogatók előtt alig vagy nem ismert zugait, így az öltözőket és a jelmeztárat is. A társulat tagjai közül többen jelmezbe bújnak, velük közös fotót lehet készíteni.

 

A program a színház színitanodájának Profilozók című játékával kezdődik, amelyben a hetedik és nyolcadik osztályos diákok a világhálót és a közösségi oldalakat helyezik a középpontba.

 

sopron

 

Az Affér Színházi Társulat Kal-Pintér Mihály Örökvirág, a Fészek Színház pedig a Gabriella tizennégyszer című drámát mutatják be, amelyekben a párkapcsolatok buktatóit, a megaláztatást, a szerelmet és a bosszút ábrázolják. Ezek az előadások a Teátrumi színözön című program részeként láthatók – részletezte Varga Róbert.

 

Farkas Tamás színművész Egy kis 20. század címmel a békebeli világ kávéházi hangulatát idézi meg a jelmezraktárban. A nézőtéri büfében a gyermekek Fazekas Mihály hősével, Ludas Matyival találkozhatnak a celldömölki Tücsök Bábcsoport előadásában. Gál Tamás színművész pedig Petőfi Sándor A helység kalapácsa című vígeposzát interaktív módon, zenészekkel adja elő.

 

A társulat tagjai Rejtő, a megejtő címmel zenés színpadi felolvasóestet is tartanak, ahol Rejtő Jenő író történeteiből mutatnak be részleteket, Dinnyés József előadóművész pedig megzenésített verseket ad elő a nap folyamán többször is.

 

Az augusztus 19-én megalakult Sopron Balett harminc perces műsorában a tánccsoport elmúlt két éves munkájába enged bepillantást, míg a teátrum művészei Hang-tár címmel zenés estet tartanak, ahol musicalekből adnak elő népszerű dalokat.

 

Varga Róbert az MTI-nek elmondta, hogy tavaly mintegy ezren látogattak el a színház nyílt napjára.

 

süti beállítások módosítása