Nest - Kreatív játékra építő előadás érkezik a Kolibribe

A NEST, az antwerpeni Theater de Spiegel kreatív játékra építő zenés-verese színházi előadása a Kolibri Színházba érkezik szeptember 22-én.

 

A Fészekről

 

A NEST (Fészek) az antwerpeni Theater de Spiegel kreatív játékra építő zenés-verese színházi előadása a legkisebbek számára.

Az előadás interaktív módon vezeti be a legkisebbeket a fészekbe, ahol a nézők – legyenek fiatalok vagy idősebbek- tovább álmodhatják az előadást. Az előadás ritmusok és dallamok segítségével ismerteti meg a kicsiket a kortárs zene költői világával. A Fészek barátságos, védett, ám egyben nyitott környezetet hoz létre valós és képzeletbeli, absztrakt és elvont művészi képek váltakozásával – egyben elősegíti a szülő-gyermek, nagyszülő-unoka közti varázslatos pillanatok létrejöttét az előadás folyamán a zene, természetes anyagok, hangok, fény és csend segítségével.

 

Az előadás után a gyerekek önállóan fedezhetik fel a fészket, melyben egy hegedűművész és egy énekesnő hívja őket zenés felfedezőútra.

 

nest

 

A zenéről

 

A Fészek kortárs zenei kompozíció szoprán énekhangra és hegedűre. Hanne Deneire zeneszerző szoros együttműködésben dolgozott a zenészekkel – az előadás során ők is használják a fészket. Hanne Deneire bölcsődékben és óvodákban szerzett zenei tapasztalataiból kiindulva hozta létre az előadás zenei anyagát.

 

 

Így készült

 

Az előadás a színház ’Caban’ nevű kreatív műhelyprodukciójából jött létre, melynek során a zenészek, művészek, gyerekek és szüleik előzetesen kipróbálhatták a fészket, mint installációt. Karel Van Ransbeeck művészeti vezető e tapasztalatok segítségével építette fel az előadást. A négy évszak és a madarak vándorlása fontos motívum az előadás során – erre épül a zenei struktúra is.

 

 nest2

 

FÉSZEK (NEST)

a Theater de Spiegel vendégjátéka

Zene: Hanne Deneire

Zenészek/színészek: Ann De Prest, Astrid Bossuyt

Díszlet: Karel Van Ransbeeck, Stef Vetters, Wim Van de Vyver

Technikus: François Caels

Írta és rendezte: Karel Van Ransbeeck

Családi előadás 6 hónapostól 3 éves korig

Az előadás időtartama: 35 perc.

Kezdési időpontok: szeptember 22. (hétfő) 9:30 és 11:00 óra

Helyszín: Kolibri Színház (1061 Budapest, Jókai tér 10.)

Jegyek kaphatók a Kolibri színház szervezésén (Jókai tér 10.).

Telefon: 311 08 70, 312 06 22.

 

Jegyár: 1250 Ft

 

A Theater De Spiegel és Karel Van Ransbeeck művészi munkáját 2001 óta a Flamand kormány támogatja.

 

 

 

süti beállítások módosítása