Régi zenés előadások dalait idézi fel a Radnóti Színház

Újra hallhatja a közönség a Radnóti Színház legsikeresebb zenés előadásainak - köztük az Anconai szerelmesek, a Naftalin és a Bástyasétány 77 - dalait a Színházak éjszakáján szombaton.

A Színházak éjszakáján a Radnóti Miklós Színház különböző helyszínein várják a látogatókat a külön erre az alkalomra összeállított programmal.


Délután a gyerekekkel színpadra állítják a Két kicsi kecske című dalt, így az érdeklődők bepillanthatnak egy előadás elkészülésébe az olvasópróbától a bemutatóig. Részt vehetnek a díszlet- és jelmezkészítésben, kipróbálhatják magukat díszítőként, megnézhetik hol és hogyan dolgozik a hangosító és a világosító és játszhatnak is a színészek oldalán a miniatűr daljátékban.


A felnőtteket is bevezetik a színházi próbaidőszak rejtelmeibe: Horváth Csaba, az Oresztész című készülő előadás rendezője egy próbarészleten keresztül bemutatja, mi mindent lehet elmondani testtel és mozgással. A vállalkozó kedvűek futhatnak egy kört a színház körül Oresztésszel, azaz Rétfalvi Tamás színművésszel.

 

Anconai szerelmesek

Anconai szerelmesek (fotó: Diósi Imre/pepitamagazin.com)


A Radnóti Színház orosz sorozata A Karamazov testvérek bemutatójával folytatódik. A próbateremben Dosztojevszkijről és hőseiről beszélget Valló Péter rendező, Morcsányi Géza dramaturg és Adorjáni Bálint színművész. Emellett az irodalomkedvelőket várják a Vers á la carte programra is, ahol a nézők eldönthetik, a színészek milyen stílusban mondjanak verset.


A programok között szerepel nézőtéri torna hosszú előadások elviseléséhez, Martin Mártával és Schneider Zoltánnal, továbbá borismereti játék és kóstoló Gazsó Györggyel az előcsarnokban. A büfében Martin Márta, Andrusko Marcella és Martinovics Dorina szolgálja ki a nézőket.


Az est végén felidézik a Radnóti Színház legnagyobb sikereket aratott régi zenés előadásainak dalait: a színház művészei az Anconai szerelmesek, a Bástyasétány 77, a Naftalin, A kék angyal és a Mozgófénykép dalait adják elő.


A koncerten Adorjáni Bálint, Kováts Adél, Petrik Andrea, Rétfalvi Tamás, Szávai Viktória, Szűcs Péter Pál színművész, valamint Darvas Ferenc, Darvas Kristóf, Kedl László és Oláh Norbert zenész lép fel.


Akik nem jutnak be a színházterembe, azok az előcsarnokban kivetítőn nézhetik végig a koncertet.

 

Forrás: MTI, Radnóti Színház

 

 

süti beállítások módosítása