VÍGnap és Színházak Éjszakája a Vígszínházban

Szeptember 20-án a Vígszínház egyszerre ünnepli a hagyományos VÍGnapot és a Színházak Éjszakáját. Szombaton déltől meglepetésekkel és színházi kalandokkal várnak minden Vígszínház-rajongót, színházszerető kicsiket és nagyokat, 1-119 évesig, hogy együtt ünnepeljék az évadkezdést.

A színház közleménye szerint szombaton délben ismét szélesre tárják a színház kapuit, hogy a közönséggel együtt ünnepeljék az évadkezdést. A nézők bepillanthatnak a kulisszák mögé a színház művészeinek vezetésével, elleshetnek néhány vígszínházi műhelytitkot.

 

A látogatók benevezhetnek a Toldi Tusára is: a Toldi című előadást játszó színésszel, Csőre Gáborral malomkőgörgetés, célbadobás, szkanderezés és más ügyességi játékok szerepelnek a programban. Az érdeklődők csokikészítést tanulhatnak és vetélkedőn, jelmezes fotózáson és arcfestésen vehetnek részt.

 

 

Az évad új bemutatóiról Marton László, Spiró György, Michal Docekal, Hegedűs D. Géza és Varju Kálmán részvételével tartanak beszélgetést. A nap folyamán az előcsarnokban régi műsorfüzetek, példányok, plakátok és más színházi ereklyék között is válogathatnak a színházszeretők. A nagyszínpadon délután a Ha majd egyszer mindenki visszajön…, a Házi Színpadon A vörös oroszlán című előadást játsszák.


A színház művészei a VÍGnapon saját készítésű édességeiket árusítják. A jótékonysági süteményvásár bevételét idén is az Ódry Árpád Színészotthon javára ajánlják fel. A VÍGnap programjaira 300 forintos belépőjegyek válthatók, a Színházak éjszakája karszalag nem érvényes.

 

kern

Pesten születtem (fotó: Szkárossy Zsuzsa/vigszinhaz.hu)

 

Szombaton este a vígszínházi programok a Színházak éjszakája eseményeivel folytatódnak. A nagyszínpadon késő délután ismét a Ha majd egyszer mindenki visszajön… című előadás látható, ezt követően pedig Kern András koncert-estjének, a Pesten születtem című produkciónak a dalai csendülnek fel.


A Házi Színpadon este beszélgetésre várják a nézőket, akik Lukács Sándorral, Telekes Péterrel és Gombár Marival találkozhatnak. Történeteiken, személyes élményeiken, vígszínházi emlékeiken keresztül a nézők betekintést nyerhetnek a színház működésébe és megismerhetik egy előadás előkészületeit.


A VÍGnap és a Színházak éjszakája részletes programja itt található.

 

Forrás: Vígszínház, MTI

 

süti beállítások módosítása