Résztvevők jelentkezését várja a Vallai Péter Kortárs Előadóművészeti Fesztivál

A Vallai Péter Kortárs Előadóművészeti Alapítvány 2014. november 24-25-én a budapesti RS9+ Vallai Kertben rendezi meg a Vallai Fesztivált, melyre elsősorban kortárs lírai és prózai műveket feldolgozó alkotások jelentkezését várják.

A Vallai Péter Kortárs Előadóművészeti Alapítvány felhívása:

 

A Vallai Fesztivál a Vallai Péter Kortárs Előadóművészeti Alapítvány által létrehozott esemény, melynek célja a kortárs irodalom és előadó-művészet kapcsolatának erősítése, és ezáltal Vallai Péter művészi örökségének ápolása.

 

2014. november 24-25-én a budapesti RS9+ Vallai Kertben megrendezésre kerülő fesztiválra elsősorban kortárs lírai és prózai műveket feldolgozó alkotások jelentkezését várjuk. Műfaji megkötés nincs, a kiválasztásban az elsődleges szempont a produkció minősége. A kétnapos fesztivál a kiválasztott alkotásoknak nyilvánosságot teremt, valamint számos különdíj mellett a legjobb produkció – egy három tagú szakmai zsűri döntése alapján – fődíjban részesül: Vallai-díj, valamint 300.000 forint.

 

vallai peter

 

 

Jelentkezési útmutató:


- elsősorban kortárs lírai és prózai művek feldolgozását várjuk 30-40 perc időtartamban


- kortársnak most az 1946 után született műveket tekintjük (Vallai Péter is akkor született)


- a Vallai Kertben megvalósítható legyen (részletek a színház honlapján: www.rs9.hu)


- a műfaj szabad (dramatizált kisregény, egy téma vagy egy költő köré szerveződő előadóest, megzenésített verses koncert, kortárs irodalmi táncelőadás, báb, film, animáció, performance, stb.)

 

A jelentkezéshez kérjük mellékelni:


- a produkció legfeljebb 1 oldalas leírását
- az alkotók önéletrajzát
- 10-30 perces videó részletet (DVD vagy link) - és ha van: fotót és kritikát

 

A jelentkezéseket az RS9 Színház, Bp., 1075. Rumbach Sebestyén utca 9. szám alatt vagy az rs9theater@t-online.hu email címen lehet leadni.

 

Jelentkezési határidő: 2014. október 30. (csütörtök éjfél)

 

Vallai Péter színművész a hazai, kortárs előadóművészet kiemelkedő alakja volt. Számos magyar költő és író műve az ő előadásában maradt fenn a színházi emlékezet számára. Petri György „hangja”,Esterházy Péter „tolmácsa”, irodalmi estek, könyvbemutatók állandó fellépője 2012 novemberében hunyt el. Az utána maradt űr betöltésére alakult 2013. november 25-én – a művész hatvanhatodik születésnapján – a Vallai Péter Kortárs Előadóművészeti Alapítvány. Ezzel egy időben nyílt az RS9 Színházzal szerves egységben működő RS9+ Vallai Kert nevű nyílt, kulturális, közösségi tér, mely azóta is nagy érdeklődés kíséretében működik és kiváló színteréül szolgál a fesztivál megrendezésének.

 

Szeretettel várjuk jelentkezésüket!

Az Alapítvány kuratóriuma

 

süti beállítások módosítása