Visszatér a Mamma mia! a Szegedi Szabadtéri Játékokra

Verdi-opera, Az álarcosbál és Shakespeare Tévedések vígjátéka című drámája is szerepel a Szegedi Szabadtéri Játékok jövő évi műsorán - jelentette be Harangozó Gyula művészeti igazgató szerdán a Tisza-parti városban.

A 2015-ös évad július 3-án Verdi Az álarcosbál című operájával kezdődik - mondta a táncművész-koreográfus a fesztivál 2015-ös programját bemutató sajtótájékoztatón.


Tíz éve nem szerepelt Verdi-mű a fesztiválon, Az álarcosbált pedig az eredeti szövegkönyvvel Magyarországon először 1998-ban mutatták be, a Dóm téren. Jövőre a színpad méreteit kihasználó látványos operaprodukció várja a közönséget.


A következő hétvégén a Szabó Magda regényéből készült musicalt, az Abigélt tűzik műsorra a fesztiválon. Kocsák Tibor zeneszerző művét a Budapesti Operettszínház vendégjátékaként láthatják a nézők.

 

szegedi


A Madách Színházzal együttműködésben idén hatalmas sikerrel bemutatott Mamma Mia! visszatér a fesztiválra. Az ABBA-musicalt Szirtes Tamás rendezésében július 17-én, 18-án és 19-én új szereposztással játsszák a Dóm téren.


Július 31-én és augusztus 1-jén prózai darabot, Shakespeare Tévedések vígjátéka című drámáját mutatja be a Szegedi Szabadtéri Játékok. A szervezők a magas művészi színvonalú, ugyanakkor szórakoztató produkcióhoz a legkiválóbb magyar színészeket kívánják felkérni.


A musical műfaj klasszikusa, A nyomorultak zárja majd az évadot augusztusban. Az 1985-ös londoni premier 30. évfordulóján teljesen új koncepciójú darabot állítanak színpadra Szegeden a Madách Színházzal koprodukcióban.


Jövőre is szerepel ingyenes ajándékkoncert a fesztivál programjában, amelyen az I. Nemzetközi Marton Éva Énekverseny különdíjasa, Signe Ravn Heiberg fiatal dán szoprán lesz az egyik fellépő.


Herczeg Tamás igazgató a látogatók körében végzett közönségkutatás eredményeit ismertetve elmondta, hogy az idén a látogatók között jelentősen emelkedett a nem szegediek aránya, a nézők 61 százaléka érkezett az ország más településeiről vagy külföldről. A felmérés szerint a közönség 683 millió forintot költött el Szegeden a jegyáron felül.


A nézőtér megfordítása nem okozott komoly problémát, és mivel a székesegyház felújítása a tervek szerint csak nyár elejére fejeződik be, a jövő évben még mindig a Dómmal szemben állítják föl a színpadot – tudatta a színházi szakember.

 

süti beállítások módosítása