Christopher Plummert láthatjuk Caesar-ként az Urániában

A londoni Globe Színház és a National Theatre mellett egy hasonlóan rangos intézmény előadását láthatják a nézők az Uránia Nemzeti Filmszínházban.

Szeptember 30-án George Bernard Shaw Caesar és Kleopátra című vígjátékát vetítik a kanadai Stratford Festival produkciójában, az Oscar-díjas Christopher Plummer főszereplésével.

 

caesar es kleo

 

A Caesar és Kleopátra egy szellemes és csábító vígjáték a veterán római politikus, stratéga és az elbűvölő, tinédzserkorú egyiptomi királynő közötti kapcsolatról. A stratfordi előadást a The New York Times "a társulat lenyűgöző évadjának tetőpontjaként" üdvözölte.

 

Szeptember 30-án 19 órakor az Uránia közönsége is tanúja lehet az Oscar-díjas kanadai színész, Christopher Plummer (Caesar) elismert játékának, és megtapasztalhatják George Bernard Shaw kritikusok által is méltatott színjátékában a drámát, az intrikát és a komédiát. Az előadás női főszereplője a Tony-díjas Nikki M. James.

 

 
Az előadást a kanadai Stratford Festival színpadán rögzítették 2009-ben. A színházi közvetítés – hasonlóan A vihar című Shakespeare-mű tavasszal bemutatott Stratford-produkciójához  – a Pannonia Entertainment forgalmazásában, eredeti nyelven látható. A magyar felirat Réz Ádám műfordítása alapján készült, a British Council támogatásával.

 

caesar2


Az előadás egyetlen alkalommal, szeptember 30-án 19 órakor lesz műsoron az Urániában, jegyek kaphatók a Filmszínház jegypénztárában és honlapján, valamint a Jegymester hálózatában.


A szeptember végi bemutatót követően októbertől a Shakespeare's Globe Színház és a National Theatre új produkcióival és népszerű, régebbi darabjaik ismétlésével folytatódnak a színházi közvetítések az Uránia Nemzeti Filmszínházban.

süti beállítások módosítása