Férfimesével nyitja új évadát a Figura

Kiss Csaba Csehov novellái nyomán született De mi lett a nővel? című darabjával indítja új évadát a gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színház. Az előadást Albu István jegyzi rendezőként, az előadás három mesélő-szereplője Dávid Péter, Faragó Zénó és Moşu Norbert László.

 

Az M Studio ajánlója:

 

Kiss Csaba drámájának alapját nyolc Csehov-novella képezi, melyek precíz dramaturgiai érzékkel formálva, izgalmas keretbe helyezve válnak egyetlen szöveggé. A groteszk humorral és számtalan komikus helyzettel átszőtt történet műfaja: férfimese.

 

Három vándorszínész elbeszélései fonódnak össze, s adnak hozzá újabb és újabb darabokat egy titokzatos nőalak, Irina Bikulina kirakósjátékszerű arcképéhez. Leányszöktetés és romantikus szerelem, feslettség és sírig tartó hűség - megannyi ellentmondásos szín festi e képzelt nőalak portréját, ám a kérdés – hogy mi is lett a nővel? – mindvégig nyitva marad.

 

Az előadás bemutatójára szeptember 27-én, szombat este 7 órától kerül sor a Figura nagyszínpadán felépített stúdiótérben. Ezt követően a produkciót szeptember 28-án, vasárnap este 7 órától lehet újra megtekinteni.


Jegyek ára 15 lej, diákoknak és nyugdíjasoknak 10 lejbe kerül. Jegyek válthatók a Figura jegyirodájában munkanapokon 10.00 és 16.00 óra között, vagy előadás előtt egy órával a helyszínen. Információk és jegyfoglalás a 0752-227-751-es telefonszámon, vagy az org@figura.ro e-mail címen.

 

PLAKAT-DE MI LETT A NOVEL

 

 

CSEHOV – KISS CSABA: DE MI LETT A NŐVEL?
férfimese

Jura: Dávid Péter
Gyabkin: Moşu Norbert-László
Aljosa: Faragó Zénó


Díszlet- és jelmeztervező: György Eszter

Rendező: Albu István

 

2014. szeptember 27.

M Studio, Gyergyószentmiklós

 

 

süti beállítások módosítása