A Baltazár Színház Debrecenben lép fel

A Boldog óra című új előadásával vendégszerepel október 7-én Debrecenben a Baltazár Színház.

A már 16 éve működő Baltazár Színház értelmi fogyatékos színészekkel hoz létre hivatásos színházi előadásokat, mellyel egyedüli nemcsak Magyarországon, hanem Közép-Kelet- Európában is.

 

boldogora7

 

A társulat vezetője, Elek Dóra külföldi tanulmányai alkalmával ismerkedett meg az értelmi fogyatékosokkal dolgozó színházi formával, majd hazaérkezvén meghirdette a saját színházát. Megalakulása óta a társulat 13 előadást hozott létre, a társadalmi integráció lehetőségét nyújtva a sérült embereknek. A színház nem titkolt célja, hogy tevékenysége nyomán a sérült emberek társadalmi megítélése megváltozzon.  

 

Tapasztalataik szerint a színház óriási szerepet játszik a fogyatékosok “másságának” elfogadtatásában, hisz az emberekre az érzelmeken – a művészeten – keresztül lehet leginkább hatni. A hatás eléréséhez az előadásaik magas színvonala a biztosíték.

 

Többnyire zenés, mozgásszínházhoz hasonlóan pontosan koreografált darabokat láthatunk tőlük, ének-betétekkel és viszonylag kevés prózával, olykor mindenféle szöveg mellőzésével, csak a táncra építve. A Boldog Óra szereplői között a Csokonai Színház művésznője, Varga Klári mellett Müller Péter Sziámit, Kecskés Karinát láthatják. Az előadást Elek Dóra rendezte.

 

süti beállítások módosítása