Átadták a Vastaps-díjakat Salgótarjánban

A Madách Színház vendégjátékával hivatalosan is elkezdődött a 2014/2015-ös évad a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színházban. A Furcsa pár című előadás előtt adta át a salgótarjáni közönség elismerését, a Vastaps-díjat hat kategóriában a nógrádi teátrum.

Hetedik alkalommal ítélték oda a salgótarjáni színházbarátok, azaz a bérletes előadások nézői a Zenthe Ferenc Színház Vastaps-díjait; az óvodások, óvodapedagógusok, a kis- és középiskolások, valamint a felnőtt bérletesek hat kategóriában értékelték a 2013/2014-es évad Salgótarjánban bemutatott produkcióit és azok művészeit.


A VII. Vastaps-díj átadásán Fenyvesi Gábor, Salgótarján alpolgármestere dicsérte az ország legfiatalabb színházának fejlődését, amelynek folytatásához a város két új játszóhely, az Apolló mozi épületében kialakítandó kamaraterem és az egykori salgóbányai kaszinóban megnyíló kis színpad kialakításával járul hozzá. Hozzátette: a Zenthe Ferenc Színházat a ma este itt ülők is támogathatják székeik jelképes megvásárlásával.

 

Simon Lajos Halasz Judit

Simon Lajos és Halász Judit


Simon Lajos, a színházat működtető Salgótarjáni Közművelődési Nonprofit Kft. igazgatója rövid évadindító beszésében kiemelte: minden eddiginél nagyobb az érdeklődés a bérletek és a szólójegyek iránt, s a színház már most 36 lekötött tájelőadással tervezhet az évadra.


Az évad hivatalos megnyitásaként átadta a VII. Vastaps-díjakat: a meseszínház kategória nyertese a Zenthe Ferenc Színház A vén diófa titka című előadása lett, a díjat Molnár Ernő rendező vette át. A legjobb gyermek előadás a Pán Péter lett a Fogi Színháza előadásában, az elismerést Vinyarszki János, a darab egyik szereplője köszönte meg a publikumnak. A legjobb ifjúsági előadás kategóriában a Sziget Színház Love Story-ja végzett az első helyen, a díjat Pintér Tibor, a Sziget Színház igazgatója vette át.


A legjobb színésznőnek Halász Juditot szavazta meg a publikum Mrs. Wilbeforce megformálásáért a Madách Színház Betörő az albérlőm című előadásában. A legjobb színész díj „otthon maradt”, hiszen azt Máté Krisztián, azaz Valentinianus császár kapta a Zenthe Ferenc Színház Kegyenc című drámájában mutatott alakításáért.


A legjobb felnőtt előadás címet a Budapesti Operettszínház Ördögölő Józsiása érdemelte ki, amelyet Somogyi Szilárd, a darab rendezője köszönt meg a közönségnek.

 

Forrás: Zenthe Ferenc Színház

 

süti beállítások módosítása