Liliom - Szikora János Nagyváradon rendez

A új színházi évad első nagyszínpadi bemutatójára kerül sor október 10-én, pénteken 19 órától a nagyváradi Szigligeti Színházban: Molnár Ferenc Liliom című külvárosi legendáját állítja színpadra a székesfehérvári Vörösmarty Színház igazgatója, Szikora János.

A bemutatóra a Szigligeti-bérletek érvényesek. A pénteki premiert követően szombaton 17 órától (Papp Magda-bérlet) és vasárnap 19 órától (Halasi Gyula-bérlet) is megtekinthetik az érdeklődők az előadást.

 

szikora nagyvarad

Szikora János az olvasópróbán

 

A Liliom ballada két egymásra utalt ember néma szerelméről. Ének a Paradicsomból való kiűzetésről. A végzet játéka egy olyan emberrel, aki nem ismert megalkuvást, kerülte a törvényt és a hétköznapokat. Molnár Ferenc vurstliáhitatú, édes-bús legendája a maga kedvesen lírai érzelmességével, a tiszta szívű vagányok és a szerelmes kis cselédek kétségkívül hatásos sablonromantikájával a magyar drámairodalom egyik legtöbbet játszott darabja - olvashatjuk az előadás ajánlójában.

 

liliom nagyvarad

Liliom - olvasópróba

 

Az előadás szerepeiben Kardos M. Róbert, Tasnádi-Sáhy Noémi, Tóth Tünde, Szotyori József, Hunyadi István, Meleg Vilmos, Fodor Réka, Magyari Izabella, Hajdu Géza, Ababi Csilla, Csatlós Lóránt, Dobos Imre, ifj. Kovács Levente, Kiss Csaba és Kocsis Gyula láthatóak, a dramaturg Derzsi Pálma, a díszlet és a jelmez Florina Bellinda Vasilatos munkája. A rendező a Jászai-díjas Szikora János.

 

süti beállítások módosítása