Vendégelőadásokat is fogad a Napsugár Bábszínház

A hagyományok szerint a 2014/15-ös évad bérletes kínálatában négy új előadással várja az óvodai és iskolai csoportokat a békéscsabai Napsugár Bábszínház.

Szeptember utolsó szombatján tartotta nyilvános évadnyitó társulati ülését a Békéscsabai Napsugár Bábszínház. Az ülésen elhangzott, hogy októberben lesz a bemutatója Bálint Ágnes meséjének, Az elvarázsolt egérkisasszonynak, melyet Czipott Gábor ültet át bábszínpadra.

 

Decemberben mutatja be a Napsugár Bábszínház  a Blattner-díjas Bartal Kiss Rita és Markó Róbert Skicc meséjét, melyet Bartal Kiss Rita rendez. A jövő év februárjában mutatják be Kovács Petra rendezésében Valentyin Katajev Hétszínvirág című történetét. Az évad utolsó bemutatója 2015 áprilisában lesz: Kiss Ottó Emese almája című művét Csortán Zsóka alkalmazza bábszínpadra.

 

napsugar m

Fotó: Lovas Gábor

 

A bérletes bemutatókon kívül vendég előadások is színesítik a programot, valamint elkészül Lackfi János Paradicsomleves betűtésztával című darabja is. Akik  lemaradtak az elmúlt évad mesés előadásairól azoknak ajánlják  a Pocakmese, a Hófehérke és a hét törpe, a Kityi kotyi kityi kotyi utazás a csacsifogaton, a Könnycsepp királyfi, a Pöttöm pöttyön pöttyös pötty című, valamint a Csodatévő Szent Miklós kalandos élete című meséket, amelyek továbbra is műsoron lesznek.


Lenkefi Zoltán, a bábszínház igazgatója elmondta, hogy Napsugaras matricagyűjtő játékkal is várják a gyerekeket. Aki a legtöbb szombatot vagy vasárnapot tölti a társulattal, az a bábszínház tiszteletbeli tagjává válik. A megtisztelő cím tulajdonosai a következő évadban - szüleikkel együtt - valamennyi hétvégi előadáson a bábszínház vendégei lesznek, fényképük pedig felkerül a társulati tablóra.

 

napsugar2 m

Fotó: Lovas Gábor


A Napsugár Bábszínház idén is csatlakozik a Magyar Drámaíró Versenyhez és reményeik szerint sor kerülhet tavasszal a XVI. Nemzetközi Bábfesztiválra is, ha a szükséges forrásokat sikerül előteremteni.


Ahogy a társulati ülésen a bábszínház-igazgató elmondta: az új évad kínálatát fantasztikus mesék és érdekes történetek szövik át, izgalmas, újításokkal teli, fergeteges évaddal várják a közönséget.


A családias hangulatú évadnyitót megtisztelte jelenlétével Kiss Tibor alpolgármester is.

 

Forrás: Napsugár Bábszínház

 

süti beállítások módosítása