Országos turnéra indul a Fogi Marica grófnője

Élő zenekari kísérettel, Csengeri Attila és Pankotay Péter főszereplésével október 3-án, a váci Dunakanyar Színházban mutatta be a Fogi-Bulvárszínház legújabb darabját, Kálmán Imre Marica grófnő című operettjét. 

A fővárosi Fogi-Bulvárszínház legújabb bemutatóját október 3-án Vácott  tartotta. Ezúttal Kálmán Imre ismert és népszerű slágerei - Szép város Kolozsvár, a Mondd meg, hogy imádom a pesti nőket, vagy a Hej cigány c. dal - csendültek fel a Marica grófnő c. operettben. A címszerepben Fogarassy Bernadettet láthatták a nézők, az exbirtokos tiszttartót Csengeri Attila (illetve Pankotay Péter) alakítja.

 

Ajánló az operett elé:

 

Török Péter a hatalmas birtokkal hatalmas adósságokat is örökölt, így kénytelen elárvereztetni azt. Az új tulajdonos a gazdag, szép és fiatal Marica grófnő tiszttartónak véli az exbirtokos fiatalembert, aki vállalja is e szerepet, belemegy a játékba; nem sejtve, hogy birtoka után a szíve is Maricáé lesz. Kálmán Imre egyik legsikeresebb és leghíresebb operettje a Marica grófnő. 

 

Marica 2.IMG 9143

 

Turnéra indulnak a Marica grófnővel:

 

A Fogi Színház 2000-ben jött létre, a gyermekközönség számára minden téren megfelelő előadások létrehozásának céljával.


A színház 14. éve működik, - kőszínháza nem lévén -, országos, valamint határon túli magyar lakta területi hatáskörrel. A felnőttek számára néhány éve budapesti Bulvárszínház néven folytatják a szervezést, átörökítve az egykori Vidám Színpad társulatának jórészét (Straub Dezső, Harsányi Gábor, Nyertes Zsuzsa, Böröndi Tamás, Beleznay Endre, Sáfár Anikó, Várkonyi András, Fogarassy András, Fodor Zsóka, Pálos Zsuzsa), elsősorban vígjátékokat, operetteket visznek színre.

 

A legtávolabbi, leghátrányosabb helyzetű térségek közösségeiben is megjelennek. A Fogarassy András vezette társulat műsorán 26 gyermek, illetve ifjúsági és 19 felnőtt darab szerepel jelenleg. Az új 2014-2015. színházi évadban immár három előadással bővült a repertoár. Legújabb, októberi premierjük, Kálmán Imre: Marica grófnő c. operettje volt, mely országos turnéra indul, a közeljövőben Celldömölkön, Sajószentpéteren lesz látható.

 

Marica IMG 9836

 

Julius Brammer és Alfred Grünwald - Kálmán Imre zenéjével
Fordította: Kardos G. György


Marica grófnő
nagyoperett két felvonásban

 

Marica grófnő: Fogarassy Bernadett
Török Péter: Pankotay Péter/Csengeri Attila
Dragomir Móricz: Benkóczy Zoltán
Báró Zsupán Kálmán: Fogarassy András
Liza: Teremi Trixi
Lidi a cigányasszony: Zalay Lídia
Cecília Nagyhercegnő: Fodor Zsóka
Kudelka: Harsányi Gábor
Alfréd: Egri László
Lotti néni: Borbáth Ottília
Zene: Bíró Attila és zenekara

 

 

Forrás: Fogi-Bulvárszínház

 

 

süti beállítások módosítása