Világhírű alkotókkal jelentkezik az INTERFERENCIÁK Fesztivál

Végleges a Kolozsvári Állami Magyar Színház által kétévente megszervezett INTERFERENCIÁK Nemzetközi Színházi Fesztivál negyedik kiadásának programja.

A november 26. és december 7. között megrendezésre kerülő színházi találkozóra tizennégy országból összesen huszonegy meghívott társulat érkezik.

 

A fesztivál ajánlójából:

 

A fesztivál idei kiadásának mottója "a test történetei". Ez a téma jelzi azt, hogy mi, emberek sokat foglalkozunk saját mulandóságunkkal, aminek letéteményese a test, amelyet az idők során annyit istenítettek, magasztaltak, meggyaláztak, megsemmisítettek, börtönbe vetettek, felszabadítottak - nyilatkozta Tompa Gábor, a fesztivál művészeti igazgatója.

 

interferenciák m

Tompa Gábor (forrás: adevarul.ro)

 

A kolozsvári közönség olyan nemzetközileg elismert alkotók előadásait láthatja a rendezvény tizenkét napja alatt, mint Thomas Ostermeier, Declan Donnellan, William Kentridge, Nagy József, Pippo Delbono, vagy a legutóbbi fesztiválon nagy sikert aratott dél-koreai Jaram Lee és a szabadkai Urbán András. Mexikóból a Lux Boreal kortárs tánc-társulat, Lengyelországból a Grotowski Intézet partnerszínháza, a Teatr ZAR érkezik, míg az izraeli Habima Nemzeti Színház visszatérő vendége lesz a fesztiválnak. 

 Thomas-Ostermeier-007

Thomas Ostermeier

 

A programot idén is számos járulékos esemény színesíti. A TIFF Házban naponta kerül sor beszélgetésekre a meghívott alkotókkal, előadás-vetítésekre, valamint több új helyszínen könyvbemutatók, kiállítás-megnyitók és koncertek is várják majd a fesztivál közönségét. Újdonságnak számít, hogy az off-programban idén meghívott előadások is szerepelnek, melyeknek az Ecsetgyár lesz a helyszíne. A teljes program elérhető a színház honlapján.

 

süti beállítások módosítása