Agapé Haumann Péterrel - Filmet készített az Aradi Kamaraszínház

A Magyar Filmhéten vetítik le az Aradi Kamaraszínház és a Mirage Film Stúdió közös produkcióját, az Agapé című kisjátékfilmet, melyben többek között Lukáts Andor, Lázár Katalin és Haumann Péter is látható.

Az Aradi Kamaraszínház 2013-ban nyert a magyarországi Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa kisjátékfilm és kísérleti film Huszárik Zoltán pályázatán.

 

agape lukats andor

 

A budapesti Mirage Film Stúdióval közösen beadott filmtervek két fiatal rendező ötletei alapján valósultak meg. Görögh Árpád Amszterdamban a Holland Filmakadémián tanul, Bánovits Ottó pedig a londoni művészeti egyetem filmes szakán végzett, 2013-ban forgatókönyv íróként a cannes-i filmfesztiválon is szerepelt az Awake című filmmel.


A két kisjátékfilm azóta elkészült, Agapé illetve Lámpaláz címmel, az aradi premiert 2015 elejére tervezi a Kamaraszínház.


2014-ben az Aradi Kamaraszínház és a Mirage Film Stúdió ismét pályázatot nyújtott be, ezúttal Görögh Árpád ötletére, A fonál című filmballadára, amelyet a Médiatanács ezúttal is támogatásra méltónak ítélt. Így már a harmadik kisjátékfilmen dolgozik az aradi és budapesti közös stáb. Az új film forgatását jövő év márciusára tervezik az alkotók.


A három film együttes költségvetése csaknem 50 ezer euró volt, a támogatás egyik feltétele az elkészült filmek fesztiválokon való szerepeltetése. A kisjátékfilmeket a Duna Televízió illetve az MTV is műsorra tűzi majd.

 

 

Az Agapét október 15-én 18:30-tól, valamint október 19-én 17:45-től tekinthetik meg a Magyar Filmhéten a Cinema Cityben (MOM Park).

 

 

süti beállítások módosítása