Most kéne ébredni - A Trambulin tehetségkutató első premierjét tartja

Weöres Sándor-ihlette előadással indul az idei Trambulin sorozat október 24-én a Bethlen Téri Színházban. A Gangaray Dance Company komplex tehetségkutató programjának demonstrációit ebben az évadban is több alkalommal láthatjuk.

A Trambulin sorozatról:

 

A Trambulin a Gangary Dance Company komplex képzési és tehetségkutató programja. Nem csak a konkrét tánctudás fejlesztése jelenik meg a szervezők céljai között, hanem egy mélyebb, személyes és személyre szabott fejlesztés célkitűzése is, mely a táncos emberi- művészi oldalát erősíti.

 

A képzés során több mester munkáján keresztül újabb és újabb módszerekkel és technikákkal ismerkedhetnek meg a program résztvevői, melyek segítik őket egy komplexebb előadói mód kialakításában. A Trambulin program mérföldköveit az évad folyamán több alkalommal, demonstráció keretében mutatják be a fiatalok.

 

 

A darab ajánlójából:

 

Az Individuum, az évad első demonstrációja október 24-én este 19.30-kor látható a Bethlen Téri Színházban. Az előadást Weöres Sándor Infinitivus című verse inspirálta, mely önmagában is tág teret enged az asszociációk sorának. Madárnak lenni, szállni, örvényleni, egy lenni a tömegben, de mégis egyéniség maradni…

 

"Most kéne ébredni / aztán elaludni

madárrá változni / messzeségbe szállni

tág mezőn lépdelni / völgyi kútból inni

hegytetőre jutni / sziklával görögni

mélységbe lehullni / egy városba térni

ablakba repülni / és megint ébredni."

 

-Weöres Sándor

 

 trambulin m

fotó: Prókai Ági

 

Individuum

 

Szereplők:

Radóci Lilla

Pálinkás Zsófia

Héger Alexandra

Prókai Ágnes

Illés Tímea

Péter Szilvia

Szabó Erika

Kisbakonyi Anett

Gyevnár Réka

 

Fény: Hámor József

Zene: Gangaray Dance Music – Hámor József

Koreográfus: Maday Tímea Kinga

 

 

 

süti beállítások módosítása