Motel – Jön a Szputnyik grazi premierje!

Október 24-én este fél 8-kor lesz a premierje a Vinnai András-Bodó Viktor alkotópáros Motel című darabjának, mely a Schauspielhaus Graz és a Szputnyik Hajózási Társaság közös produkciójaként valósul meg. Az előadást a Schauspielhaus Grazban mutatják be.

Félreértések, érzékcsalódások, valószínűtlenségek: Bodó Viktor rendezésében a grazi Schauspielhausban a tényszerűség és a fikció vetélkedik egymással, a színház és a józan ész szabályai egyaránt megkérdőjeleződnek a hajmeresztő fordulatok és fergeteges átváltozások révén.

 

MOTEL Nora Rainer-Micsinyei Stefan Suske Evi Kehrstephan c Lupi Spuma 0er 572

 Rainer-Micsinyei Nóra, Stefan Suska, Evi Kehrstephan (fotó: Lupi Spuma)

 

A Szputnyik Hajózási Társaság vezetője szeptember eleje óta ismét Grazban dolgozik. Vinnai Andrással közösen írt Motel című darabját állítja színpadra, amelynek külön érdekessége, hogy ez volt a diplomarendezése a Zsámbéki Gábor által vezetett Katona József Színházban. A grazi változatban a Schauspielhaus színészei mellett Bach Kata, Kárpáti Pál, Király Dániel, Kurta Niké, Rainer-Micsinyei Nóra, Szabó Zoltán, Tóth Péter, Vinnai András lesz látható.

 

Anna Badora igazgató – aki évről-érvre meghívta a Szputnyikot – az utolsó évadát kezdte meg az osztrák színházban. A Szputnyik a Motellel búcsúzik, megtisztelő volt a Társulat számára ez a hosszan tartó együttműködés.

 

MOTEL Thomas Frank Stefan Suske c Lupi Spuma 0er m

Thomas Frank, Stefan Suske (fotó: Lupi Spuma)

 

Az előadásról:

 

A történet helyszíne, a bonyodalmak gócpontja - a Motel - egy elnéptelenedett és egy még fel nem épült város között található. De valójában nem található sehol, csak egy író fejében, aki egy elhagyatott motelben próbálja befejezni a regényét, amely szintén egy elhagyatott motelben játszódik, ahol egy magányos író próbálja befejezni regényét egy elhagyatott motelről. A személyzet teljesen alkalmatlan és gyanús, de az igazgató annál találékonyabb, és a motelből hirtelenjében „ötcsillagos szálloda” lesz, amelybe özönleni kezdenek a vendégek: idegbajos kamionsofőr, elvetemült, szökött tinédzserek, alkalmatlan bérgyilkosok, valamint egy fehérköpenyes társaság, akik egy félresikerült fizikai kísérlet eredményeképpen a világra szabadítanak egy kollektív tudathasadást okozó impulzust. Ennek következtében minden vendég egyre különösebben viselkedik. És a személyzet is. Bár ők már előtte is nagyon furcsák voltak. Nagyon, nagyon furcsák.

Az intézményben uralkodó őrület közepette ott ül a szerző, aki megír mindent, ami körülötte történik. Vagy talán már eleve ez volt leírva a kéziratában? Hová tűntek egyszerre a szálló vendégei? És tud-e a szerző arról a titkos átjáróról, amely egy másik világba vezet át?

 

MOTEL Ensemble c Lupi Spuma m

MOTEL (fotó: Lupi Spuma)

 

Szereplők:

 

Bach Kata

Thomas Frank

Kárpáti Pál

Evi Kehrstephan

Király Dániel

Kurta Niké

Katharina Paul

Rainer-Micsinyei Nóra

Sebastian Reiss

Stefan Suske

Szabó Zoltán

Jan Thümer

Tóth Péter

Vinnai András

Franz Xaver Zach

 

Rendező: Bodó Viktor

Díszlet: Hanna Penatzer

Jelmez: Berzsenyi Krisztina

Zene: Klaus von Heydenaber

Hang: Keresztes Gábor

Média-design: Juhász András

Fény: Thomas Trummer

Fordította: Sandra Rétháti

Dramaturg: Veronika Maurer, Veress Anna

Rendezőhospitáns: Gerendás Beáta, Szakács Zsuzsa

Jelmezasszisztens: Susanne Leitner, Valentina Obergantschnig, Keszei Bori

Díszletasszisztens: Andrea Simeon

Média-design hospitáns: Schnábel Zita

Ügyelő: Isabelle Saunders

Súgó: Nina Schnepf

 

További előadások: okt. 28., 29., nov. 7., 8., 13., 19., dec. 4., 29. 19:30 óra

 

süti beállítások módosítása