Egyet nekem, egyet neked - Vadas-Vass premier a MUban

Vadas Zsófia Tamara és Vass Imre kisebb performanszok után megalkották első egész estés darabjukat. Az Egyet nekem, egyet neked november 7-én és 8-án lesz látható a MU Színházban.

 

vadas vass3

Fotó: Hevér Zsófia

 

Tíz éve ismerik egymást

 

Vadas Zsófia Tamara és Vass Imre több mint tíz éve ismerik egymást. Közösen vettek részt Hód Adrienn (Betonlótusz, 2006; Jobb a békesség, 2008), a Tünet Együttes (Nincs ott semmi, 2008; PROPAGANDA!, 2011), és a STEREO Akt (Felülről az ibolyát, 2014) előadásaiban.

 

„Kiindulópontunk a családon belül elfoglalt azonos helyzetünk: mindketten másodikak és egyben a legkisebbek vagyunk. Számos közös tulajdonságot fedeztünk fel magunkban: mindketten átlátunk, elvagyunk, mint a befőtt, jól alkalmazkodunk, képtelenek vagyunk, de szerencsét próbálunk. Mindketten folyunk az eseményekkel, tudunk valamit, amit a másik nem. Mi ketten lehetnénk, mi ketten más világban élünk, mind a ketten magunknak tartjuk fenn az utolsó szó jogát. A testvérség potenciálisan a leghosszabb kapcsolat az ember életében, valamit kezdenünk kell vele. Testvériesen, egymásra vigyázva, újra és újra ismételjük gyermekkori viselkedésmintáinkat, alámerülünk elsüllyedt emlékeink és álmaink folyamába” - így ajánlják az alkotók az előadást.

 

vadas vass

Fotó: Hevér Zsófia

 

Az alkotókról röviden:

 

Vadas Zsófia Tamara Budapesten élő és alkotó előadó, koreográfus. Tanulmányait a Budapest Táncművészeti Szakközépiskolában és a Budapest Kortárstánc Főiskolán folytatta, majd pedagógus szakon szerzett diplomát. Az iskola elvégzése után Ladjánszki Mártával, Berger Gyulával, Hód Adriennel és a HODWORKS-szel is dolgozott, majd három évig a Tünet Együttes tagja volt. A társulati munkák után a Bloom! dance collectiva nemzetközi csoport a The end is near (2012) című előadásában vett részt vendégalkotóként. A csoport magyar tagjaival (Dányi Viktória, Molnár Csaba) tovább folytatva a kollektív munkát megalkották a Nyúzzatok meg (2013) című előadást, amely 2014-ben Lábán-díjat kapott, és az Aerowaves nemzetközi tánchálózat beválogatta az év 20 legjobb előadása közé.

 

Vass Imre a Budapest Táncművészeti Szakközépiskola elvégzése után dolgozott az Artus, a Tünet Együttes, a HODWORKS, az Andaxínház, Debreczeni Márton, Molnár Csaba, Gál Eszter és Ladjánszki Márta előadásaiban. 2009/2010-ben a belga Ultima Vezzel, 2013-ban a United Sorry-val Grazban és Bécsben készített produkciókat, valamint 2014-ben Koppenhágában koreografált a Rapid Eye-nak. 2010-től készít saját munkákat: Az Ismeretlen Kutatása - Quantumology (2010), Várandós performansz sorozat (2011), G A P (2012) és It comes it goes (2013) címmel.

 

vadas vass2

Fotó: Hevér Zsófia

 

 

Vadas Zsófia Tamara - Vass Imre:
Egyet nekem, egyet neked

 

Alkotók, Előadók: Vadas Zsófia Tamara, Vass Imre
Zene: Czitrom Ádám, Vadas Zsófia Tamara, Vass Imre
Dramaturg: Szabó-Székely Ármin

 

Produkciós partner: Katlan Csoport
További támogató partner: Sín Kulturális Központ
Fő támogató: Emberi Erőforrások Minisztériuma
Egyéb támogatók: Műhely Alapítvány, Új Előadóművészeti Alapítvány, Stúdió AMKA
Külön köszönet: Geltz Gergő, Tóth Márton Emil, Molnár Csaba

 

 2014. november 7.,8. - 20 óra

Mu Színház

 

 

süti beállítások módosítása