Kovalik rendezésével indított a müncheni Gärtnerplatztheater

Kovalik Balázs rendezésében Benjamin Britten operájával, a Peter Grimes-szal nyitotta szezonját a müncheni Gärtnerplatztheater kedd este.

kovalik

 

Mivel München második legnagyobb operaházát jelenleg felújítják, a háromórás premiert a Prinzregententheaterben rendezték meg. 

 

A brit zeneszerző egyik legnépszerűbb alkotásának ősbemutatója 1945-ben volt. Kovalik Balázs a jelenkorba ültette át Peter Grimes tragédiáját - a halászt tévesen megvádolják két fiatal meggyilkolásával, ezért véget vet életének.

 

kovalik1

 

Nagy sikert aratott a kedd esti előadás, amelyen a címszerepben Gerhard Siegel tenor énekelt, Ellen Orfordot Edith Haller szoprán, Captain Balstrode szerepét Ashley Holland bariton énekelte. A zenekart Marco Comin vezényelte.

 

kovalik2

 

A Britten darabjában uralkodó két természeti erőt, a tengert és a szelet a színpadképért felelős Antal Csaba hosszú, átlátszó műanyag fóliából készült függönnyel szemléltette. A fólia metaforikus módon körülölelte, így a külvilág elől elrejtette Peter Grimes alakját. A színpadra állított acélkonténer a darab során hol templomot, hol kocsmát, hol bordélyházat testesített meg.

 

 

süti beállítások módosítása