Véget ért az Interetnikai Színházi Fesztivál

A fesztivál hat napig tartott, tizenhárom előadást ölelt fel, közel háromszáz vendég érkezett Csíkszeredára.

 

A szervezők közleménye:

 

Az előadások felére, azaz a mintegy hetven nézőt fogadó stúdióelőadásokra a jegyek már napokkal a fesztivál előtt elfogytak. Leghamarabb, alig negzvennyolc óra leforgása alatt a temesvári Gardéniára szóló jegyeket vették meg nézőink, legtöbben, azaz négyszáztizenhatan a kolozsvári Csipkére jutottak be.

 

Színházi kirándulást szerveztünk közönségünknek Székelyudvarhelyre, az itthoni napi két előadásra átlagban háromszáztizenkilenc fő lépte át a színház bejáratát, a fesztiválra összesen ezerkilencszáztizenöt jegy kelt el.

 

DSC 3546

 

Nézőink nemcsak az előadások, hanem a közönségtalálkozók iránt is érdeklődéssel fordultak. A Játéktér folyóirat színházi íróműhelyének révén olvashattunk a fesztiválról napi frissítésben, filmes stábunk videónaplóban számolt be a napi történésekről és médiapartnereink is rendre tudósítottak az eseményről.

 

A fesztiválesték zenés programokkal folytatódtak minden éjjel az Ólommadárban, szombaton a Hunguest Hotel Fenyő is heti csúcsot döntött, minden szobája megtelt. Az Iris virágüzlet jóvoltából minden társulatot virágkompozícióval köszönthettünk, a nagyváradiakat liliommal.

 

A VII. Interetnikai Fesztivált a csíkszeredai Kortina Egyesület és a Csíki Játékszín szervezte, főtámogatója Románia Kormányának Etnikumközi Kapcsolatok Hivatala volt, az eseményt támogatta a Kulturális Minisztérium, a Nemzeti Kulturális Alap, a Communitas Alapítvány.

 

Forrás: Csíki Játékszín

 

 

süti beállítások módosítása