Mundruczó új filmet forgathat

Vidnyánszky Attila a debreceni színházban már színre vitt Úri muriból írt forgatókönyvet, de film egyelőre nem lesz belőle, Mundruczó Kornél, Sándor Pál és Gigor Attila forgatókönyvei viszont zöld utat kaptak a Filmalaptól - számolt be a HVG.

Elutalta az utolsó részletet az Úri muri című filmet gyártó Matrix Film Kft.-nek a Magyar Nemzeti Filmalap, de ezzel a támogatási folyamatot lezártnak tekintik Vidnyánszky Attila filmtervének ügyében. A rendező korábban már feldolgozta Móricz Zsigmond regényét, a debreceni Csokonai Nemzeti Színházban 2008-ban mutatták be a könyv alapján készült színdarabot.

 

ketten

 

Egy másik rendező is korábbi színművét viheti filmre, a Fehér Isten című filmjével jövőre az Oscarért induló Mundruczó Kornél ugyanis Jég című forgatókönyvére 5,2 millió forintos fejlesztési támogatást kapott. Munruczó szintén 2008-ban rendezte meg Vlagyimir Szorokin A jég című könyvének színpadi adpatációját a Trafóban, a Krétakör és a Nemzeti Színház közös produkciójában.

 

Az Örkény Színházban színházrendezőként bemutatkozott Gigor Attila is újra forgathat, akinek eddig a támogatási rendszerek keszekuszasága miatt a 2008-as Filmszemle-siker A nyomozó az egyetlen filmje. Most A kút című filmtervét valósíthatja meg – erről Pusztai Ferenc, a film producere korábban már nyilatkozott is a hvg.hu-nak adott interjújában.

 

A további döntésekről itt olvashat.

 

süti beállítások módosítása