A kétszeres fesztiváldíjas Dr. Lala a Toldi moziban

A Dr. Lala című dokumentumfilm, amely a horvátországi Opuzen Film Festivalon és a CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválon elnyerte a legjobb dokumentumfilmnek járó díjat, november 12-én 20:30-tól látható a Toldi moziban, a Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztivál keretében.

 

 

„Halász Glória dokuja nem csapja le a könnyű labdát: érzelgősségtől mentes, finoman szarkasztikus, erősen ajánlott alkotásról van szó.” (Csatlós Hanna, VS.hu)

 

Balogh László, azaz Dr. Lala bohócdoktor, aki az elmúlt másfél évtizedben közel százezer beteg arcára varázsolt mosolyt. Egy ország ismerte és szerette őt egy harminc évvel ezelőtti sikeres televíziós műsornak, a Cigánykeréknek köszönhetően, amelyet hátrahagyott a cirkusz kedvéért. Végül mindent újrakezdett, és a bohócdoktori pályán kötött ki.

 

A másfél éven keresztül, alapítványi és céges támogatásokból, illetve önerőből készült, egyszerre szórakoztató és megható kreatív dokumentumfilmben a szarkasztikus humorú Dr. Lalát, alapítványa fenntartásáért folytatott küzdelmét, hivatásán keresztül számos beteg gyermek, kis hétköznapi hős történetét ismerhetjük meg.

 

A film szerepelt az Opuzen Film Festival, a Jameson CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál, a Filmtettfeszt – Magyar Filmnapok és a Magyar Filmhét programjában, hamarosan a Magyar Televízió is műsorára tűzi.

 

drlala still 13

 

A dokumentumfilm Halász Glória második egész estés munkája, a Váci Börtön színházának tagjairól készült Vasfüggöny című filmjét 2011-ben mutatták be, amelyet a Duna Televízió műsorán is szerepelt. A Dr. Lala operatőre Várnai Péter, vágója Márton Dániel, zeneszerzője David Javori, a Művészetek Palotájában bemutatott Mi Padre című koncert és lemez alkotója.

 

Rendező: Halász Glória

Operatőr: Várnai Péter

Vágó: Márton Dániel

Zeneszerző, zenei rendező: David Javori

Gyártásvezető: Paluska Zoltán

Hangmérnök: Bodnár Péter

Honlap: http://drlalafilm.hu

 

süti beállítások módosítása