Karády katonái - Zenés víziójáték Békéscsabán

Merő Béla rendezésében láthatja a közönség november 7-én és 8-án a békéscsabai Ibsen Stúdiószínházban Apáti Miklós K und K (Karády katonái) című zenés víziójátékát.

 

A Jókai Színház ajánlója:

 

A színdarab az Amerikába emigrált, a két világháború közötti magyar film izgalmas megjelenésű, sejtelmes hangú filmsztárjának visszaemlékezéseiből villant fel képeket. A helyszín egy Irma nevű nő kalapszalonja Amerikában. Irma a menekült Karády szállásadója, szerelme és utolsó éveinek a hűséges tanúja.

 

k und k karady ignacz bence

Fotó: Ignácz Bence/A-Team

 

Karády életének fontos szereplői idéződnek meg az énekesnő tudatában, aki egy kettős szerelem vonzásában és kilátástalanságában próbál elszámolni a múltjával és leszámolni a jövőjével.

 

Férfiak jelennek meg a múltjából, a szerelme-szeretője, a mindig elegáns, idősödve is sármos Ujszászy tábornok; a pitiáner, hazudozós Fenyves, Karády hajdani impresszáriója, a darab idejében ügynök; erőszakos felfedezője és kihasználója, Egyed Zoltán – aki valójában egy senki; valamint részeges, nemtörődöm apja, akinek a hiánya sodorta feltehetőleg a fiatal lányt a lélek sötét szakadékaiba és a siker vakító reflektorai közé.

 

A dal, a szerelem, az öregedés és a hazátlanság édes-keserű motívumai fonják át egymást az előadásban, miközben felbúgnak az ikonikus Karády-dalok, melyek huszonöt évvel Karády halála után is eltalálnak a szívekig. A főbb szerepekben Horváth Margit, Liszi Melinda, Babócsai Réka, Tege Antal és Kovács Frigyes látható. A produkciót Vozár M. Krisztián zongorajátéka teszi teljessé. Jegyek már kaphatóak a színház szervezőirodájában.

 

Forrás: Jókai Színház

 

 

süti beállítások módosítása