"Várjuk a nagykoncertet" - Musical Fesztivál a Sportarénában

November 8-án a Musical Fesztivál eseménysorozat első estjén Koós Réka, Miller Zoltán, Mahó Andrea, Sasvári Sándor, Csengeri Attila, Vermes Tímea és Nagy Sándor is színpadra lép.

A Papp László Budapest Sportarénában Koós Réka Schönberg musicaljéből, a Nyomorultakból énekel majd részletet. 
"A zenés színház egyszerűen elvarázsol, a kedvenc dalom pedig az Álmodtam egy álmot a Nyomorultakból. Ezzel a felvételiztem a főiskolára és Fantine volt az első szerepem Németországban. Amikor hazajöttem, itthon is Fanitne bőrébe bújhattam, a mai napig a kedvenc musicalem. Lehetetlen megunni, egy csoda. És nagyon örülök, hogy a fesztiválon is elénekelhetem majd" – mondta a színésznő.

 

 Musical kreatív


Csengeri Attila elárulta, nem tudna kedvenc musical dalt választani, de Az Operaház Fantomjából az Éj zenéjét mindenképp kiemelné.
"Magyarul és angolul is rendszeresen előadom. Ha megszólal az Éj zenéje, a nézőtér biztosan elcsendesedik, érezni a feszült figyelmet. A Papp László Budapest Sportarénában kiváltságos dolog énekelni. Egy művész életében nem sokszor adatik meg, hogy felálljon a hatalmas színpadra, ezért a szokásosnál is nagyobb koncentrációval és még több gyakorlással készülök" – tette hozzá a színész.

 

IMG 3302 2-1


Nagy Sándor szerint egy jó előadással, megfelelő rendezővel, énekes-színészekkel, és a zene segítségével a nézők életreszóló élménnyel gazdagodhatnak.
"Most mi is valami ilyesmire készülünk az Arénában. Nagyzenekarral fellépni mindig hatalmas élmény, a nagyszerű énekes kollégákról nem is beszélve. Mindegyikükkel álltam már együtt színpadon, különböző darabokban, de így együtt még soha" - tette hozzá.

 

 Mahó Andreának Az Operaház Fantomja hozta meg a sikert, előadásához maga Andrew Lloyd Webber is gratulált.

"A Musical Fesztiválon Az Operaház Fantomjából természetesen énekelni fogok részleteket, hiszen nagyon közel áll hozzám. Életem első igazán nagy zenés produkciója volt, melyhez Sir Andrew Lloyd Webber személyesen is gratulált. Csodálatos emlékként őrzöm. Mindig felfedezek egy kis pluszt a zenéjében és a szövegében"  – vallota a színésznő.

 

 20121802184008

 

Vermes Tímea operaénekesként is musical-rajongó.
"A pályám során operaénekesként jegyeznek, de aki ismer, pontosan tudja, hogy a könnyedebb zenés színházi műfaj még közelebb áll hozzám. Volt egy lelkileg igen nehéz időszaka az életemnek, amikor minden nap betértem egy kis templomba imádkozni. Hirtelen az egyik délután behívott az akkori igazgatóm, és közölte, be kell ugranom a Muzsika hangja című musicalbe Maria Reiner szerepébe. Pontosan tudom, hogy ez adott további erőt nekem a musicalek felé, és nem volt véletlen" – mondta Vermes Tímea.

 

November 8-án Budapesten, a Papp László Budapest Sportarénában rendezik meg az első Musical Fesztivált, ahol hallhatóak lesznek a musical-irodalom legszebb és legismertebb dalai.

 

süti beállítások módosítása