Bukarestben vendégszerepel az Aradi Kamaraszínház

Az Aradi Kamaraszínház, a MASZK Egyesület és a Bakelit Multi Art Center koprodukciója november 8-án 21 órától látható Bukarestben a Független Színházak Országos Fesztiválján Harsányi Attila főszereplésével.


A Független Színházak Országos Fesztiválja a legfontosabb romániai seregszemle, amely a független művészek és színházak produkcióit gyűjti Bukarestbe az egyhetes fesztivál idejére. November 3. és 9. között több, mint 200 produkciót láthat a közönség az idén második alkalommal megrendezett fesztivál keretében. Az Aradi Kamaraszínház előadása a „One man show” kategóriában indul, amelynek zsűrije Maria Zărnescu (színikritikus), Cristina Modreanu (színikritikus) és Andreea Bibiri (színész).

 

sex2

 

A bukaresti közönség, egy “radikális stand-up tragedy-t” láthat Eric Bogosian és José Saramago műveiből, ahogyan Rusz Péter jellemezte a jatekter.ro színházi portálon a legutóbb Csíkszeredában az IFESZT-en játszott előadást.


Eric Bogosian darabját Fekete Réka fordította, a főszerepben Harsányi Attila látható, az előadás rendezője Tapasztó Ernő. A produkció dramaturgiai műhelymunka eredménye, Eric Bogosian és José Saramago szövegeinek adaptálása Fekete Réka, Harsányi Attila és Tapasztó Ernő munkája. Az előadás zenéjét Borsos Pál és Éder Enikő szerezte, a román nyelvű fordítás Pálfi Kinga munkája.


Az előadás premierje júliusban volt Szegeden a 24. Thealter Nemzetközi Színházi Fesztiválon.

 

Forrás: Aradi Kamaraszínház

 

 

süti beállítások módosítása