7 éves csúszással készülhet el a szabadkai Népszínház épülete

 

2018-ra, 7 éves csúszással készülhet el a szabadkai Népszínház épülete. A munkálatok több hónapnyi szünet után egy hét múlva folytatódhatnak - számolt be a legutóbbi fejleményekről a szabadkai Pannon RTV hétfőn.

nepszinhaz

 

A szabadkai Népszínház átépítési munkálatai 2007-ben kezdődtek meg. A korábbi, életveszélyessé vált épületből csupán az oszlopos homlokzati részt tartották meg. A felújítási munkálatok többször is megakadtak a pénzhiány miatt, így az eredetileg 2011-re tervezett átadás azóta is késik. A szabadkai önkormányzat tájékoztatása szerint várhatóan 2018-ban már játszhatnak a színház társulatai az épületben. 


Az új épületben három játszóhely lesz: egy kamaraelőadásokra alkalmas kisterem, egy koncertterem, valamint egy nagyobb színházterem. Az épületegyüttesben kap helyet a Népszínház szerb és magyar társulata, valamint egy esetlegesen létrehozandó horvát társulat. 


Az építkezések megkezdése óta a szabadkai Népszínház két társulata egy korábban moziteremként működő helyiségben tartja előadásait.

 

süti beállítások módosítása