Billy Elliot: DVD-n is megjelenik a musical

A londoni Victoria Palace Theatre előadásában december 3-tól otthonunkban is életre kelhet mindaz a humor és izgalom, melyet a többszörös díjnyertes Billy Elliot: A musical kínál.

A DVD-ről

 

Az előadás végén egy egyedülálló számban 25 jelenlegi és korábbi Billy is a színpadra lép, így a 2005-ös bemutatón szereplő James Lomas, George Maguire és Liam Mowe is.

 

Billy Elliot A musical 1

 

Az Oscar-jelölt 2000-es film alapján készült Billy Elliot: A musicalt milliók látták, mióta a londoni West Enden bemutatták, és a mai napig töretlen sikerrel játsszák a világban a több mint 80 színpadi-, többek között 10 Tony- és 5 Olivier-díjjal elismert zenés darabot. November 12-én, 15-én és 18-án az angol mozik is műsorra tűzik az évtized musicaljét. 

 

 

Billyről:

 

Az 1984/85-ös bányászsztrájk idején, egy észak angliai bányavárosban játszódó történet a kis Billy útját követi nyomon, ahogy a boksziskolát hátrahagyva balett órákat vesz, és akkora lelkesedéssel veti bele magát a táncba, amely nem csupán családját és az egész várost inspirálja, de az ő életét is örökre megváltoztatja.


Billy Elliot így mesél a táncról: „Nem igazán lehet megmagyarázni, mert nincsenek rá szavak, csak feltör belőled egy irányíthatatlan érzés, hirtelen elfelejted és magad mögött hagyod az énedet, de ugyanakkor teljessé válsz, amikor meghallod a zenét és csak hallgatod...hallgatod, majd hirtelen megsemmisülsz, hogy megérezhesd a változást, a mélyről fakadó, lobogó tüzet, melyet képtelen vagy elfojtani, és repülni kezdesz...repülsz mint egy madár..."

 

Billy Elliot A musical 9

 

Az alkotókról:

 

A film mögött álló kreatív csapathoz Lee Hall íróhoz (forgatókönyv és szövegek), Stephen Daldry rendezőhöz és Peter Darling koreográfushoz csatlakozott a legendás Elton John (zene), hogy együtt alkossák meg a lenyűgöző előadást.

A DVD december 3-án jelenik meg Magyarországon.

 

süti beállítások módosítása