Vidéki táncműhelyeket mutat be a III. Sissi Őszi Tánchét

3. alkalommal rendezi meg a Közép-Európa Táncszínház a kerület névadója, Erzsébet királyné – népszerű nevén Sissi – névnapja köré a hétnapos, hét előadásból álló táncfesztivált a hetedik kerületben.

2014. november 15. és 21. között vidéki táncműhelyek kerülnek fókuszba. Dunaújvárosból, Fótról, Miskolcról, Egerből, Kecskemétről és Debrecenből érkeznek táncosok a Bethlen Téri Színházba.

 

A Sissi Őszi Tánchét együttműködő partnere az Örökmozgó Filmmúzeum, ezért a fesztiválra váltott jegyekkel a mozi vetítései 20% kedvezménnyel látogathatók.

 

sissi

 

Itt a teljes program:

 

November 15.  19.30

Dunaújvárosi Bartók Táncszínház: Verslábak

(Koreográfus-rendező: Vári Bertalan, Harangozó-díjas művész)

 

A több műfajt ötvöző táncköltemény egy lehetséges útként veti fel a kezdet és a vég közti szabadon választott tapasztalatokat. A különböző művészeti ágak közötti átjárhatóság kiteljesedik, erősítik, formálják egymást és önmagukat.

 

November 16. 19.30

Fóti Népművészeti Szakközépiskola és Gimnázium: Tánc-forgatag

A Fóti Népművészeti Szakközépiskola alapítása óta a népi kultúra hagyományait igyekszik továbbadni a felnövekvő generációk számára. Az iskola tánctagozatának fő profilja a néptánc tanítása, de a növendékek a balett és a kortárs tánctechnikákkal is megismerkednek.

 

November 17. HÉTFŐ

Kecskemét City Balett – Badora Társulat: Az Ötödik

(Rendező-koreográfus: Andrej Petrovic)

Egy elmélkedés a viselkedés megváltozott szabályairól valamint arról, mit csinálunk, amikor senki sem néz, és mit, amikor mindenki bennünket figyel… Max Richter- Vivaldi: A négy évszak című művének újrafogalmazása által inspirálva.

 

 

November 18. KEDD

Miskolci Balett: Kívánságok / Médeia

(Koreográfusok: Feledi János, Kozma Attila, Kulcsár Noémi, Pálfi Gabriella)

A művek pillanatképek a Miskolci Balett két éves munkájából. Olyan személyiségformáló helyzeteket boncolgatnak, amelyek megélése során az egyén válaszút elé érkezik és a döntés elkerülhetetlen.

 

Pálfi Gabriella - Csak lélegezz!

 

Feledi János - Cselekvés útján

 

November 19. SZERDA

G G Tánc Eger: Képzelt beteg

(Rendező-koreográfus: Grecsó Zoltán)

Az előadás a mozdulatok mögötti rutinból kíván kitörni és kísérletezni a tánc és a beszéd kombinációjával. A kétcselekményes előadásban megjelenő reality-szál Moliere életéről mesél, indokolva a narratív táncszínháznak, mint kategóriának a megjelenését.

 

November 20. CSÜTÖRTÖK

Csokonai Nemzeti Színház: Csikóink

(Koreográfus-rendező: Katona Gábor)

A roma népművészet költőiségére reflektáló mozgásszínházi előadás a természethez való ragaszkodás, az állandó elvágyódás és a férfi-nő közötti szenvedélyes viszony kérdéseit járja körbe.

 

 

November 21. PÉNTEK

Közép-Európa Táncszínház: Fázisok sorozat – Függés / Polaritásaim

(Alkotók: Palcsó Nóra, Frigy Ádám, Mádi László)

A társulat táncművészei alkotóként bemutatkozva saját mondanivalójukat fürkészve igyekeztek közös gyökeret találni emlékeikben, vágyaikban, illetve új élményeket, emlékeket teremteni. A Fázisok sorozat második állomásaként két egyfelvonásos látható Polaritásaim és Függés címmel.

 

 

 

 

süti beállítások módosítása