Felesége is követte a halálba Gera Zoltánt

Nem bírt nélküle élni, közel egy nappal élte túl férjét Gera Zoltánné. A színész lánya, Gera Judit szerint a 76 éves Helga képtelen volt feldolgozni társa elvesztését.

Csak egy nappal élte túl a Nemzet Színészét felesége, a 76 éves Görgey Helga . Az idős asszony Gera Zoltán lányával, Judittal beszélt utoljára. Mi lesz most? - ez volt Helga utolsó, kétségbeesett kérdése. A hosszú ideje betegeskedő nőt felemésztette a trauma, szervezete nem bírta elviselni a tragédiával járó megpróbáltatást.

 

geraesfelesege m

 

Gera Judit szerint apja és Helga gyakorlatilag szimbiózisban éltek az elmúlt, közel ötven évben, Gera Zoltán maga is arról beszélt, hogy felesége nélkül nem boldogulna a mindennapokban. Ha sétálni indulunk, akkor is ő vezet, nélküle elvesznék - mondta Gera Zoltán társáról, nem sokkal az után, hogy a Nemzet Színészévé választották.

 

Sorsuk összefonódott: pár héttel azután, hogy Helga egy baleset miatt kórházba került, Gera Zoltán rosszul lett, és állapota lánya gondoskodása ellenére tovább romlott  - végül őt is kórházba szállították, ahol elhunyt. A tragédia magával rántotta Helgát is, aki Gera Judit szerint képtelen volt feldolgozni férje elvesztését.

 

A kettős tragédia után a házaspárt is együtt búcsúztatják majd, a közös temetés november 28-án lesz a Farkasréti temető ravatalozójánál.

 

Forrás: origo.hu

 

süti beállítások módosítása