aUTONÓM zÓNA - Testmaszk show a Trafóban

Divat, látvány, színház és tánc ötvöződik a Természetes Vészek Kollektíva és a Góbi Rita Társulat aUTONÓM zÓNA című új előadásában: a Szűcs Edit és a MOME textiltervező szakos hallgatóinak ruhakreációit felvonultató testmaszk show-t november 21-én és 22-én nézhetik meg az érdeklődők a Trafóban.

au

Fotó: Dömölky Dániel

 

Az előadásban minden szereplő menyasszony lesz, egy egészen bizarr menyegző résztvevője. "Burokká formálódnak a ruhák, bezárulnak, összeolvadnak a bennük megbújó testtel. Átalakulnak a karakterek, erre reagál a látvány és a zene is, miközben csupán egyetlen dolog állandó: a nagyvárosi magány atmoszférája" - olvasható a Trafó műsorismertetőjében.

 

 

A táncosok egyedi ruhadarabokban mozognak a színpadon és a montázs-szerkezetű előadást olykor azok a katonaként a kifutóra masírozó modellek bontják meg, akik a MOME végzős hallgatóinak kreációit mutatják be, és azt, hogyan burkoljuk be, zárjuk el a testünket a 21. században. 

 

Az ismertető szerint a ruhaburkokkal és a táncosokkal a produkció egyszerre hozza közel a nézőkhöz a testet és a testiséget, keresi az elveszett naivitást, kétségbeesetten kiált fel a szerepjátszás és a stigmatizáció ellen. Radikális és költői produkció, amelyben a szereplők teste köré egyre nagyobb burokként épülnek a ruhák, majd ketrecbe zárják őket.

 

autonomzona pr domolky daniel print 001b

Fotó: Dömölky Dániel

 

Korai Zsolt videó-munkáit Esteban De La Torre vetíti; Kopasz Tamás, Philipp György és a Természetes Vészek Kollektíva alapítója, Árvai György gitárral, elektronikával és énekkel reagál a színpadi eseményekre. A ruhakölteményeket a Góbi Rita Társulat tagjai viselik.

 

Szűcs Edit Kozma Lajos Kézműves Iparművészeti Ösztöndíjas ruhatervező iparművész. A Trafóban több divatszínházi produkcióját is bemutatták már. A Természetes Vészek Kollektíva oszlopos tagja. Jelmeztervezőként számos színházi előadásban működik közre, ő készítette többek közt a Madách Színházban jelenleg is futó Mamma Mia! című előadás kosztümjeit is. 2007 óta a MOME textil tanszékének adjunktusa. Csoportos kiállításokon részt vett Németországban (Stuttgart), Ausztriában (Bécs), Csehországban (Prága) és Budapesten (Iparművészeti Múzeum, Ernst Múzeum). Többször is elnyerte már az év legjobb jelmeztervezői díját.

 

Forrás: MTI

 

 

süti beállítások módosítása