Cseresznyevirág - Japán bábszínházi mesék Szatmárnémetiben

 

Cseresznyevirág címmel japán mesék alapján készített bábelőadást mutat be a Szatmárnémeti Északi Színház Brighella Bábtagozata.

A Harag György Társulat ajánlója:

 

 

„Virág leszek én, illatos,
Körüldongnak a méhek...”

 

Dalol és táncol Hanako, a cseresznyevirágból született leány. Mert ez a mese elvarázsol minket egy távoli szigetre, ahol a tengerből bukkan elő a Nap s a bambuszerdő levelein megcsillan a Hold ezüst fénye. Ám egy napon a gonosz Majomképű Démon beköltözik a ligetbe, s azzal fenyegetőzik, hogy elapasztja a vizeket, ha nem teljesítik akaratát. Botcsinálta-démonűzők, derék harcosok küzdenek ellene, mindhiába. Vajon ki fogja megszelídíteni a félelmetes démont.

 

plakat

 

Fából faragott bunraku bábokkal, keleti zenével játsszák az előadást, amelyet ötéves kortól bárki megtekinthet.

 

 

A szöveg Kaszás Villő munkája, az előadás rendezője pedig a magyarországi vendégművész, a Blattner Géza-díjas Rumi László, aki először dolgozik a szatmárnémeti bábos műhellyel.

 

Az előadás bábjainak és jelmezeinek tervezője Bodor Judit és Szász Zsolt m. v., a színpadképet maga a rendező tervezte meg, a zenét Szokolay Dongó Balázs m. v. szerezte. A bábokat Nagy Anikó, Bandura Tibor, Nagy Tamás és Bandura Emese kelti életre, meghívott színész-vendégként pedig Tóth-Páll Miklóst, a társulat prózai tagozatának örökös tagját láthatja a közönség.


Forrás: Harag György Társulat

 

 

süti beállítások módosítása