Krizsó Szilvia vendége Karafiáth Orsi és Gerendás Péter - Újra Libikóka a Radnótiban

November 18-án este 7-kor a Radnóti Színházban Krizsó Szilvia ismét Libikókázik vendégeivel, hogy a fentekről, lentekről és a túlélésről kérdezze őket szokatlan és szórakoztató formában. Az est folyamán meglepetésvendégekre is számíthatnak a nézők.

 

ketten
Krizsó Szilvia következő vendégeiről:


„Karafiáth Orsinak, aki ismert és elismert, híres és hírhedt, de mindenek előtt nagyon tehetséges költő és író, rengeteg arca van. Egy életre elegendő munkát adna egy portréfestőnek. És a parókakészítők is örülhetnek, hiszen Orsi minden arcához más és más hajat tesz fel. Megkértem, hogy hozzon el néhány darabot.


Gerendás Péter pedig a gitárjával érkezik. Szerintem nem is lehetne kitépni a kezéből, annyira hozzánőtt. És ha már ott lesz a hangszer, kiadjuk a hangját is. Péter megígérte, hogy játszik néhány számot, Darvas Ferenc, állandó zongorakísérőm pedig hozzáteszi saját tudása legjavát.„

 

 

 

Interjúrészlet Krizsó Szilviával:

 

(...) A Libikóka nem csak egy beszélgetés, hanem egy produkció...

Krizsó Szilvia: Úgy gondoltam, színházi környezetben nem feltétlenül él meg egy „sima” beszélgetés, mert a színpad és a nézők is igénylik, hogy történjen valami. Azt találtam ki, hogy vonjuk be a színház művészeit, akik a vendégek életéhez vagy érdeklődési területéhez kapcsolódó jeleneteket játszanak el. Mivel gyerekkori álmom volt, hogy színésznő legyek, nem bírtam ellenállni a kísértésnek, úgyhogy néha én is dalra fakadok. Az első alkalommalDarvas Ferenc, aki mindvégig jelen van a színpadon, kísérte Zerkovitz Az egyiknek sikerül, a másiknak nem című szerzeményét. Be kell valljam, azért az először eléggé remegett a gyomrom és a hangom. Furcsa érzés volt teltházzal szembenézni, de aztán túllendültem a kezdeti izgalmon. Palya Bea is besegített, akivel a beszélgetésünk végén előadtunk egy lakodalmas csúfolódót, amivel alaposan megleptük a közönséget, akikről kiderült, hogy vevők a poénokra, a piszkálódos kérdéseimre, ugyanakkor nagyon nyitottak azokra a mélységekre is, amelyeket a vendégeink feltárnak magukból. Erre az is módot ad, hogy ismerősöket, barátokat hívok társul, olyan embereket, akikről tudom, nem csak érdekes személyiségek, de ki is tudnak bontakozni egy ilyen beszélgetésen.

 

krizsoszilvia

 

Vitray Tamás azt szokta mondani, nehezebb olyasvalakivel beszélgetni, akit jól ismer az ember, nehéz elmeséltetni olyasmit, amit egyszer már elmeséltek nekünk...

Krizsó Szilvia: Nekem az a tapasztalatom, hogy minél felkészültebb az ember, annál magabiztosabb és annál nagyobb az esélye egy jó találkozásnak. Egy színházi produkció esetében hazárdírozásnak találnám, ha ismeretlennel kéne leülnöm.

 

Mekkora sikert jelent számodra a Libikóka?

Krizsó Szilvia: Nagy vágyam valósult meg általa. Arra törekszem, hogy a vendégeim is sikerként tudják elkönyvelni, igyekszem a legjobb formájukba hozni őket és ezzel olyan élményt adni a nézőknek, ami akár katartikus is tud lenni. 

 

Folytatást itt talál.

 

 

 

 

 

 

süti beállítások módosítása