Koncert a népdal útjáról a Bartók Rádión (x)

Közös programmal várja a zenerajongókat a svájci Radio Espace 2 és a Bartók Rádió november 21-én 20.00 és 22.30 között. A produkciót mindkét rádiócsatorna egy időben és élőben sugározza.

 

a nepdal-utja-2

 

A népdal útja című hangverseny Bartók Béla – eredeti népi dallamokat felhasználó – kamaraművein alapul (előadó: Balog József – zongora, Zalai Antal – hegedű), amelyeket egy fiatalokból álló népzenei zenekar (Buda Folk Band) és jazz zenészek (Borbély Quartet) gondolnak újra. A klasszikus zene, a népzene és jazz zene keveredése és a kollektív improvizációk teszik ezt a koncertet igazi zenei különlegességgé. A francia-magyar nyelvű műsorvezetéssel megrendezett előadást pénteken 20.00-22.30 között a Magyar Rádió budapesti 6-os stúdiójából közvetítik.

 

 

A svájci Radio Espace 2 klasszikus zenét játszó, francia nyelvű rádiócsatorna 2014. november 11-22. között, csaknem két héten keresztül Magyarországgal foglalkozik. Mindegy 50 órában Magyarország lesz a témája a műsoraiknak.

 

A programok között megtalálható a budapesti nevezetességeket, a főváros történetét, kultúráját ismertető hatrészes sorozat, a „Kodály Zoltán, a magyar lélek” című 10 részes műsor, illetve a magyar népzenét bemutató adások és írókkal rögzített riportok. Készül egy olyan riport-összeállítás, amelyben egykori emigránsok mondják el, hogy több évtized után miért térnek vissza Magyarországra. Ebben az időszakban szó lesz még József Attiláról, a magyarországi romákról, Bartók Béláról, illetve a magyar történelemről.

 

süti beállítások módosítása